Özellikle çevrimici rekabetçi oyunlarda farki görmek çok zor. Anca yeni çıkan hikayeli oyunlarda, CP2077 gibi oyunlarda net görürsün. Zaten şimdilik bile 4060'la RT'yi saf olarak fullemek bayagi kare yiyor. Geleneksel isiklandirma iyi yapıldığı sürece halihazırda yeterli diye düşünüyorum.

O farkı bende öyle aman aman göremiyorum. Benim gözümde seneler geçmiş olsa da hala tam oturmamış bir teknoloji. Cyberpunk gibi oyunlarda da denedim aman aman bir şey hissetmedim.

Işın izleme ile dlss'i karıştırıyor olabilir misiniz acaba ?

Yok mesela, ben karıştırmıyorum. Yansımalar dışında hiçbir şeyde farkı anlaşılmamasına rağmen felaket FPS yiyen bir ayar ve bu kadar FPS yediği için bu onu tamamen boş bir teknoloji yapıyor. Dediğim gibi, asıl iş gören Path Tracing.

Yok mesela, ben karıştırmıyorum. Yansımalar dışında hiçbir şeyde farkı anlaşılmamasına rağmen felaket FPS yiyen bir ayar ve bu kadar FPS yediği için bu onu tamamen boş bir teknoloji yapıyor. Dediğim gibi, asıl iş gören Path Tracing.
O konuda haklısın, bence de ray tracing boş. ama burda oynadığın oyunda önemli. mesela en iyi deneyim için cyberpunk oynayabilirsin. neon ışıkların yansımasını izlemek ayrı bir haz. ama tabii sallıyorum, farcry, ac serisi veya açık dünya ve ışığın fazla olmadığı oyunlarda ray tracing gerçekten boş bir özellik.

4060 ile Cp2077 oyununda kullanmıştım gayet güzeldi. Yalnız ben direk ışın izlemeyi değil de DLSS ışın izleme yöntemi ile kullanmıştım. Normal ışın izleme dediğiniz şekilde çok FPS götürüyor ama oyun içerisinde DLSS ışın izleme gibi bir ayar var onunla güzel yansımalar ve ışıklandırmalar vermişti. Ayrıca Dying Light 2 Stay Human oyununda da bazı ayarlarda ışın izlemeyi açtığımda görsel olarak iyileşme vardı.

Güzel ve kötüden ziyade olması gerektiği gibi gözüken görüntüler asıl amaç. Texture ayarları ile beraber en belirgin görsel kaliteyi değişimi rt sağlıyor.