İşitme kaybım mı var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Thanos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 358
  • Etiketler Etiketler
    kaybı var

Thanos

Üstün
Merhaba dostlar, ben Alaz, geçen haftalarda Tinnitus hastası olduğum için veya da şüpheli olarak Tinnitus olduğumu düşündüğüm için işitme kaybım var mı yok mu diye ailemden randevu almasını, teste girmek istediğimi söyledim, aldılar girdim teste devlet hastanesinde. Bu testi olurken afedersiniz ama bir odaya giriyorsunuz, biliyorsunuz girdiğim oda da asistanlar sohbet ediyordu ve bu sohbet ses geçirmeyen odaya da yansıyordu. Adam gibi test olduğumu da düşünmüyorum, duyduğum seslere bastım ama bazen dikkatim dağılıp kulağımdaki "ssss" sesine odaklanıp yanlışlıkla duymadığım ses için butona basmış olmamdan korkuyorum ve testin doğru olmamasından şüpheleniyorum. Gel gelelim işitme testi sonucuma, doktor çok iyi olduğunu, muazzam olduğunu söyledi, sıfır işitme kaybı dedi lakin benim korktuğum ve işitme kaybından şüphelendiğim 2 şey var: Birincisi butona durduk yere basıp gerçek işitme testimi görememem, ikincisi şu anda bilmiyorum takıntı mı yaptı bende ama sanki kulaklık takılıyken diğer kulaklıktan sesler daha az geliyormuş gibi hissediyorum ve bu beni yiyip bitiriyor. Son 3 gündür bu konuya aşırı takmış durumdayım, acaba testin yanlış olma ihtimali var mı? Gidip tekrar test yaptırmak istiyorum ama ailem götürmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Alaz, bu dediğin testte zaten olması gereken bir durum. İki kulaklıktaki seslerin desibelleri farklı verilir ve sağ-sol kulağın işitme seviyeleri test edilir.
Ufak bir ses duysan bile düğmeye basarsın. Yani iki tarafta da ses seviyeleri farklı olur. İçin rahat değilse ailene anlatıp tekrar bir test olabilirsin.

İşitme kaybı dediğimiz olayın farklı yansımaları da var günlük hayata. Örneğin genellikle gürültülü bir ortamın içerisinde sürekli olarak “Efendim?” deyip kafanızı işitme kaybı yaşadığınız kulağınızın yönüne doğru çevirmek zorunda kalabilirsiniz. (Çoğu zaman yüzde 10’dan fazla işitme kaybı olunca yaşanan muhtemel sorunlardan birisi)
Konuya gelecek olursak, dediğim gibi kulaklıktaki sesi az duymanın sebebi işitme kaybı olmayabilir. İç kulak yolu temizliği yaptırmayı dene, düzenli olarak sakız çiğne. Bunlar işitme eksikliğini biraz olsun giderebilir. Ama sadece kulaklıktaki sesi az duymanızdan dolayı işitme kaybınızın olup olmadığını söylemek yanıltıcı olur.

İfadeler: 99
@1538, @guneralp, konuya istinaden belki benim kadar hassas, hatta yaşam kalitesini etkileyen başka forum üyeleride olurda bu konunun devamını merak ediyorsa diye yazmak istedim. Bu olaydan sonra aileme allem ettim kallem ettim bir özel hastaneye gitmeye ikna ettim, orada da sonuç aynı çıktı. Kulağımda herhangi bir işitme kaybının rastlanmadığını söyledi.

Laıfn özü çok takıntı başa bela, ama sağlık söz konusu olunca kafada kurmadan edemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…