Geçen sene başvuru formunda ilgi alanları gibi bir tablo vardı, çalışma yerlerini ona göre ayarlamışlardı herhalde tam emin değilim. Beni biraz kuytu yerde kalan bir araştırma merkezine koymuşlardı ama sınıftan bazı kişileri de fakülteye koymuşlardı. Geçen sene bu program o kadar hızlı başladı ki kimse ne yapılacağını tam bilmiyordu, biz 3-5 bir şey yaptık yine ama bizim fakültedekilerde 3 kişi 1 tane Excel dosyası dolduruyordu iş yapmak için. Kütüphane gibi yerlere çıkanlar da vardı mesela, hatta dedikodulara göre hiç gitmeyen -sadece sabah akşam imza atıp gün boyu olmayanlar- bile var mış.
Öğrencilere ağır iş yaptırmama şartı var ek olarak, kim ne yapıyorsa onların yanında durup onların işi yapılır. Seçim vaadi olan bir program bu gençlik programı zaten.
Geçen sene ders olduğu zaman gidebiliyorduk ama başvuru kağıtlarını verirken kağıtları alan çalışan "bak günlerini iyi seç ha tüm gün orada olman lazım derslerin çakışmasın" deyip gözümü korkuttu ve 3'ten 2'ye düşürmüştüm günü, program açıklamalarında da aynı şekilde diyor ama izin alıp gidebiliyorduk işte. Çalışma yeri aynı fakülteye çıkarsa göbek atılır.
Tabi geçen seneki gibi olacak mı olmayacak mı belli değil, belki de üniversiteler bu sene bu programa daha iyi hazırlanırlar ve işler biraz daha sıkı olur. Geçen sene aniden çıktığı için herkes bocalamıştı, bize buldukları işte o araştırma merkezinin krokisini çıkarmak falan vardı ama ona bile uğraşmadılar. Ben yapmıştım krokiyi, diğeri de yanda HIMYM izliyordu.