İŞKUR Gençlik Programı’nı deneyimleyen var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emre259
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 175
  • Etiketler Etiketler
    gençlik var

emre259

Uzman
Bu sene faaliyetler henüz başlamadı ancak kuraların çoğu açıklandı. Bana da çıktı. Zaman ilerledikçe deneyimlerimi buraya yazarım; ancak benden önce bu senenin başında deneyimleyen var mı?

Ödenen ücret ve verilen işler genelde sabit mi oluyor yoksa çok fazla değişkenlik gösteriyor mu? Her ay farklı miktarda mı ödeme alıyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ay o yıl belirlenen tutarda ödeme alıyorsunuz. Asgari ücret olması lazım. Bir arkadaşım çalışmıştı genelde yaptığı tek şey oturmaktı. Çok iş çıkmıyordu zaten okulda çalışıyorsunuz çöp çıkarttıkları filan yok. En azından bizimkinde böyleydi.

Ben de bu sene başvurayım dedim de listede benim okulun adı yok. Başvuruları aldılar da kontenjan mı doldu anlamadım. Çünkü bulunduğum ilde 2 üniversite var, o okulun adı listede çıkmıştı arattığımda geçen günlerde. Bugün baktım listede o okulun adı da yok şimdi. Galiba başvuru zamanını kaçırdım, kontenjan doldu.

Ücret hakkında sitede yazan;

Duyuruyu ben okulun sitesinde görmemiştim, imstagram adresinden haberim oldu. Tek merak ettiğim 14 gün katılım halinde yazısı, bu durumu onlar mı belirleyecek biz mi? Bana kalsa 14 gün katılırım.

İş konusunda pek çekincem yok sorun değil, sadece ortalama çalışma süresini ve gününü seçebiliyormuyuz onu merak ettim.

İnanın konu hakkında hiçbir bilgim yok benim de. Daha önce hiç yapmadım, sadece ücret konusunda sitede yazdığı kadar bilgim var.
Yapay zekaya sordum belki doğru şeyler söyler diye de şunları söyledi kısaca;

- Haftalık çalışma günlerini öğrenciler 1, 2 veya 3 gün olarak seçebilir.

- Hafta içi yoğunluk durumunuz olursa, üniversite ve idarenin izin vermesi durumunda hafta sonu da çalışılabiliyor. Fakat hafta sonu çalışmak mesai gibi ek ücret sağlamıyor, normalde alacağınız ücreti yine alıyorsunuz. Sadece haftalık maksimum 3 gün çalışma izninizi hafta sonu da kullanabiliyorsunuz. Ama bunun için üniversitenin idaresinden bilgi ve izin almanız gerekir diye düşünüyorum.

- 14 günlük katılım halinde dediğiniz kısım ise tamamen size bağlı. Siz eğer, ben ayın 14 gününde de çalışmak istiyorum derseniz o şekilde çalışırsınız. Bu durum onlara değil size bağlı.

- Çalışma süresi ise günde maksimum 7.5 saat. Çoğu zaman oturuyorsunuz ve çalışmıyorsunuz sanırım, çünkü çevremde bu programda olanlar var ve söyledikleri bunlar. Üniversite olduğu için çalışma yoğunluğu da haliyle normal bir iş gibi değil. Çok daha basit. Bu durum okuldan okula göre değişebilir tabii. Benim bulunduğum ildeki okullar bu şekilde genel olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…