Greens1903
Becerikli
Merhaba arkadaşlar, 2 yıllık üniversite okumak istiyorum. TYT'ye kaydolacağım, puan sınırı vs. var mı ve sınava girdikten sonra yapılacaklar nelerdir?
Baraj muhabbeti YKS'de bulunmamakta.
Ön lisans bir bölüm için TYT'ye girdikten sonra https://yokatlas.yok.gov.tr/tercih-sihirbazi-t3-tablo.php?p=tyt üzerinden size yakın olan bölümlere tercih yapabilirsiniz. Burayı incelediğinizde en sağda sıralamalar yazmaktadır. Bölüm kapanış sıralamalarına yakın bir sıralama tercih etmeniz durumunda oraya yerleşmeniz olasıdır. Tabii kontenjana filan da dikkat etmek gerekir.
Daha sonrasında ise bir şey yapmaya gerek yok ÖSYM üzerinden YKS tercihleriniz verir ve açıklanmasını beklersiniz.
Hayır. Anadolu-İstanbul ve Atatürk üniversitelerinden açıktan okuyabilirsin. Bir de Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim var sanırsam ancak onun hakkında pek bir bilgim bulunmamakta. Attığım siteden filtreleyerek bakabilirsin.zPeki açıktan okumak için herhangi bir üniversite oluyor mu?
Hayır. Anadolu-İstanbul ve Atatürk üniversitelerinden açıktan okuyabilirsin. Bir de Ankara Üniversitesi uzaktan eğitim var sanırsam ancak onun hakkında pek bir bilgim bulunmamakta. Attığım siteden filtreleyerek bakabilirsin. Z
Elbette. Her üniversitenin katkı payı oranı değişiklik gösterebilir.Peki saydığınız üniversitelerin fiyat vs farkı oluyor mu?