Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba, babam bana uzun süredir beni yurtdışında üniversite okutabileceğini söylüyor. Hangi ülke diye sorduğumda Polonya en makulu diyor ama Polonya’dan biraz çekiniyorum. Türkiye’den iyidir tabi ki ama araştırdığım kadarıyla büyük şehirlerde gece dolaşmak tehlikeliymiş, o zaman Türkiye’de okumam daha mantıklı olmaz mı? Polonya bir tık önde olsa bile en azından Türkiye’nin kültürüne alışığım. Başka bir ülke olsa örnek veriyorum İsviçre, Hollanda, İzlanda düşünmeden giderim ama dediğim gibi Polonya bana çok mantıklı gelmiyor. Yine de sizin fikirlerinizi merak ediyorum gitmemi önerirseniz tekrar düşünürüm, sizce mantıklı mı?

Merhaba, babam bana uzun süredir beni yurt dışında üniversite okutabileceğini söylüyor. Hangi ülke diye sorduğumda Polonya en makulu diyor ama Polonya'dan biraz çekiniyorum. Türkiye'den iyidir tabii ki ama araştırdığım kadarıyla büyük şehirlerde gece dolaşmak tehlikeliymiş, o zaman Türkiye'de okumam daha mantıklı olmaz mı? Polonya bir tık önde olsa bile en azından Türkiye'nin kültürüne alışığım. Başka bir ülke olsa örnek veriyorum İsviçre, Hollanda, İzlanda düşünmeden giderim ama dediğim gibi Polonya bana çok mantıklı gelmiyor. Yine de sizin fikirlerinizi merak ediyorum gitmemi önerirseniz tekrar düşünürüm, sizce mantıklı mı?

Okuduğun bölüm ve üniversite önemli. En önemli kriterler Avrupa Birliği ile ve Türkiye ile denkliği olması üniversitenin. Bunların dışında bölümde önemli. Bazı bölümleri Türkiye'de okusanda olur. Hangi bölümü istiyorsunuz?

Almanya'da okumak kadar kolay bir şey yok hocam. YKS ile sadece o bölüme yerleştirilmiş olmanız yeterli. Almanya'da yaşayan garantörünüz var ise onu eğer yoksa ise 12000 euro para göstermeniz lazım bu tek seferlik sadece sonrasında o parayı geri alabilirsiniz. İsterseniz Instagram'ımı verebilirim detaylı konuşabiliriz.