Bunun mücadelesini verebileceksen okunur. Ancak bu güveni sağlamak yıka yıka değil, iletişimle ve sabırla çözülüyor. Ekonomik ve konfor olarak da iyi bir tercih. Ayrıca yurtta kalıp akşam ezanından sonra sokakta durdun diye büyümüş olmayacaksın. Büyümemişlik hissini en kötü askerde atarsın zaten üzerinden. Dolu dolu bir üniversite hayatı yaşamanı dilerim. İyi ya da kötü her anın keyfini çıkar. :)
Haklısınız tabi, dediğiniz gibi yurtta özgür olmak büyümüş olmayı getirmiyor. Belli başlı zorlukları var KYK yurdununda, aile evinde de çok üni hayatı yaşanmıyor herkesin ailesi aynı değil maalesef. Ama dediğiniz gibi iletişim ve sabır da lazım.

Tamamen sana bağlı hocam. Ben aile evinde okumak için mezuna kaldım. Rahatıma düşkün bir insanım. Odamı seviyorum. 3 öğün anne yemeği, rahat yatak, rahat banyo, ev okul arası taşıt ile gitme ekstra özgürlük. Maddi rahatlık. Sayamayacağım tonla sebebi var. Ayaklarım üstünde durmasını biliyorum çok şükür, yazları tek başıma şehir dışında çalışıyorum ama aile evinde kalmayı seviyorum. Kısıtlama yok. Yurtta daha fazla kısıtlama olurdu benim için.

Okunur, okuyorum. Evimde sevdiğim sıcak yemeğim ve tek benim kalabildiğim bir odam var. Ayrıca kira veya yurt parası vermiyorum. Tüm param birikime ve eğlenmeye kalıyor. Evime 15dk uzaklıkta metro ve yanında otobüs durağı var. Ailemle aram iyi lakin olmadığını farz edelim veya korumacı olduğunu farz edelim, iki nedende bence aileyle kalmamak için bir sebep değil. Her türlü üstünden gelinebilir.

KYK yurdunda olmak çok zor mu hocam? nasıl işliyor düzen? bilginiz var mı?
Minimum 3 kişi (şanslı isen) ortalama 4-5 kişilik odalar, kıl oda arkadaşları, güzel olmayan yemekler ve kısıtlı giriş çıkış saatleri ve olmayan kişisel alanın ve ihlalleri.

Sizce mantıklı mı diğer şehirlere gitmektense? Ama bir tık da insana büyüyememişlik hissi veriyor kendi çaban olmayınca, en azından daha özgür oluyosun KYK yurdunda ama oranın da zorlukları çok.

Aile evinde okursan sosyal hayatın olmaz ileride pişman olursun. Gerçekten sosyal hayatı etkiliyor zaten korumacılar diyorsun.

Ben önermiyorum. Aile evinde okuyan bütün arkadaşlarım okuldan sonra kendi hayatını kurmak için evlenmek zorunda kaldı. 100.000 maaş alanda aynı 30.000 alanda. Aileleri hepsine "evde dur para biriktir, kiraya çıkacağına ev alırsın" veya "kiraya çalışırsın" gibi sebepler ile çocukları evde tuttular. Çoğu da bu yüzden 1-2 sene içinde evlendi, evlenmeyenler ise 28-30 yaşında hala aile evinde yaşıyorlar ki bence kişisel gelişim için çok zararlı bir şey bu.

Tabii ki gidip Yozgat'ta 2 senelik bölüm okuyacaksan ya da hiçbir anlamı olmayan bir bölüm okuyacaksan aynı şehirde dur daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aile evinde okursan sosyal hayatın olmaz ileride pişman olursun. Gerçekten sosyal hayatı etkiliyor zaten korumacılar diyorsun.

Ben önermiyorum. Aile evinde okuyan bütün arkadaşlarım okuldan sonra kendi hayatını kurmak için evlenmek zorunda kaldı. 100.000 maaş alanda aynı 30.000 alanda. Aileleri hepsine "evde dur para biriktir, kiraya çıkacağına ev alırsın" veya "kiraya çalışırsın" gibi sebepler ile çocukları evde tuttular. Çoğu da bu yüzden 1-2 sene içinde evlendi, evlenmeyenler ise 28-30 yaşında hala aile evinde yaşıyorlar ki bence kişisel gelişim için çok zararlı bir şey bu.

Tabii gidip Yozgat'ta 2 senelik bölüm okuyacaksan ya da hiçbir anlamı olmayan bir bölüm okuyacaksan aynı şehirde dur daha iyi.

Aynen işte, ben de bu durumdan şikayetçiyim. Üniversite bittikten sonra direkt evlenip başından atmak istiyorlar ama başka şehirde okusan belki orada yaşarsın, hem hayatı da yaşarsın. Ama aile evinde bu dediğim şeyler çok kısıtlı. Yaşadığım şehre yakın bir şehir olsa olur bence, Kocaeli gibi. 2 senelik bölüm okuyacağım zaten.

Son düzenleyen: Moderatör: