Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Dahili grafik birimine sahip AMD işlemci kullanıyorum. 1-2 gün içerisinde yine dahili grafik birimine sahip bir başka işlemciye geçeceğim. Formata gerek olmadığını söylemişler. Termal macun yenileyeceğim, BIOS son sürüm. Lakin Chipset ve AMD yazılımları yüklemişim zamanında. Bunları silmeye gerek var mı? Silip, yeni işlemciyi takınca tekrar mı indireyim Chipset ve AMD uygulamasını? Çakışma yapar mı? BitLocker kotrol etmek istediğimde, Pro versiyona geçin diyor Store yönlendirmesi alıyorum. Home sürümde BitLocker yok mu? Windows 11 Home sürümü kullanıyorum bende.

Ekran görüntüsü 2025-09-10 074523.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-10 074429.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-10 074907.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-10 082653.webp

Ekran kartı ve işlemci değiştirdim. Normalde sürücüleri vs. silebilirdim ama format daha kolay geldi. Eğer sorun değilse sen de format atabilirsin. Atamazsan dediğin programlarla sil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ve işlemci değiştirdim. Normalde sürücüleri vs. silebilirdim ama format daha kolay geldi. Eğer sorun değilse sen de format atabilirsin. Atamazsan dediğin programlarla sil.

Bir sürü program var, hiç format atmak istemiyorum inan ki. Format atmaktan da hiç hoşlanmıyorum. Recep Bey'in yorumlarını da okudum, formata gerek olmaması lazım demiş.

Bir sürü program var, hiç format atmak istemiyorum inan ki. Format atmaktan da hiç hoşlanmıyorum. Recep Bey'in yorumlarını da okudum, formata gerek olmaması lazım demiş.

5600X'den 5700X3D'ye geçiş yaptım format atmadım bir sorun olmadı (dahili grafik birimci yok ama fikir açısından). Intel tarafında da ofiste 12400 işlemciden 13400'e geçiş yaptım yine sorun olmadı (2 monitör kullanıyorum dahili grafik ile). Bence bir sorun olmaz. Ancak önlem almakta fayda AMD Cleanup Utility ile güzel bir temizlik yapıp en azından driver'ları kurarsan formata hiç gerek kalmaz.

Selam dostlar,

Dahili grafik birimine sahip AMD işlemci kullanıyorum. 1-2 gün içerisinde yine dahili grafik birimine sahip bir başka işlemciye geçeceğim. Formata gerek olmadığını söylemişler. Termal macun yenileyeceğim, BIOS son sürüm. Lakin Chipset ve AMD yazılımları yüklemişim zamanında. Bunları silmeye gerek var mı? Silip, yeni işlemciyi takınca tekrar mı indireyim Chipset ve AMD uygulamasını? Çakışma yapar mı? BitLocker kotrol etmek istediğimde, Pro versiyona geçin diyor Store yönlendirmesi alıyorum. Home sürümde BitLocker yok mu? Windows 11 Home sürümü kullanıyorum bende.

Eki Görüntüle 183768

Eki Görüntüle 183769

Eki Görüntüle 183770

Eki Görüntüle 183771

Yeni işlemcideki dahili GPU'yu kullanmayacaksanız kapatıp sürücüsünü kaldırın, onun dışında chipset sürücüsünü temizleyip tekrar kurmanız yeterli olur.

Selam dostlar,

Dahili grafik birimine sahip AMD işlemci kullanıyorum. 1-2 gün içerisinde yine dahili grafik birimine sahip bir başka işlemciye geçeceğim. Formata gerek olmadığını söylemişler. Termal macun yenileyeceğim, BIOS son sürüm. Lakin chipset ve AMD yazılımları yüklemişim zamanında. Bunları silmeye gerek var mı? Silip, yeni işlemciyi takınca tekrar mı indireyim chipset ve AMD uygulamasını? Çakışma yapar mı? BitLocker kotrol etmek istediğimde, Pro versiyona geçin diyor Store yönlendirmesi alıyorum. Home sürümde BitLocker yok mu? Windows 11 Home sürümü kullanıyorum bende.

Eki Görüntüle 183768

Eki Görüntüle 183769

Eki Görüntüle 183770

Eki Görüntüle 183771

İşlemciyi çıkart ve yeni işlemciyi tak.
Sistemi başlat.
Windows açıldıktan sonra aygıt yöneticisinde iGPU doğru tanınmış mı kontrol et.
Gerekirse AMD chipset driver yükle veya güncelle.
Mevcut sürücüler genelde uyumlu çalışır; format veya tüm silme işlemi gereksizdir.

Windows 11 Home'da tam BitLocker yok.
Cihaz şifrelemesi mevcutsa ve donanım uygunsa etkinleştirilebilir bu da çoğu senaryo için yeterli güvenlik sağlar.
Eğer daha gelişmiş şifreleme istersen, Pro sürüme geçebilirsin.
Yani demem o ki.

chipset ve AMD yazılımlarını silmene gerek yok. yeni iGPU işlemciyi tak, sistemi başlat ve gerekirse güncel chipset/grafik sürücülerini yükle.
Windows 11 Home'da BitLocker yok demiştim ya yerine device encryption kullanılıyor. Pro sürüme yükseltmen gerekmedikçe bu yeterlidir; eğer cihaz şifrelemesi aktif değilse, Ayarlar'dan kolayca açabilirsin.