Detaylar
Kim cevapladı?
2
29422
Ziyaretçi
OCCT isimli program ile test edebilirsin, her şeyi test etmeni sağlıyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
pojadam
Becerikli
Merhaba. PC'nin ekran kartını, işlemcisini, RAM'ını test etmek istiyorum. Bu test işlerinden hiç anlamıyorum. Hangi programlar ile test etmemi önerirsiniz?
Ekran kartı için 3DMark performans bazlı, FurMark ise daha çok yük altında sıcaklık değerlerini görmeni sağlıyor (skor da veriyor)
Ekstrası olarak unigine Superposition Benchmark ekleyebilirim.
CPU için Cinebench veya OCCT ile test yapabilirsin, OCCT biraz daha kapsamlı hem skor hem de sıcaklık değerleri için.
RAM için ise Memtest64 en iyisidir.
Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT isimli program ile test edebilirsin her şeyi test etmeni sağlıyor.
Hocam peki bu programla test için önerdiğiniz bir rehber veya YouTube videosu var mıdır?
FurMark, Memtest86 ve Prime95. Değerleri takip etmek içinde Afterburner ve HWiNFO.
2
29422
Ziyaretçi
Zaten uygulamanın kullanımı çok kolay, indirip birkaç dakika kurcalayarak görebilirsiniz. Daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır ben çok kullanmadım ama çok kullanışlı bir uygulama.Hocam peki bu programla test için önerdiğiniz bir rehber veya YouTube videosu var mıdır?
Teşekkürler hepinize. Gidip test edeyim sistemi.
Hocam peki bende RTX 5060 Ti var. FurMark'la bunu test edince ekran kartı kaç derece olmalı
Hocam peki bir şey soracağım ekran kartı ile işlemciyi test ederken kaç dk çalıştırmalıyım? Ve sıcaklık değerleri nasıl olmalı?
FurMark, Memtest86 ve Prime95. Değerleri takip etmek içinde Afterburner ve HWiNFO.
Hocam peki bende RTX 5060 Ti var. FurMark'la bunu test edince ekran kartı kaç derece olmalı
Ekran kartı için 3DMark performans bazlı, FurMark ise daha çok yük altında sıcaklık değerlerini görmeni sağlıyor (skor da veriyor)
Ekstrası olarak unigine Superposition Benchmark ekleyebilirim.
CPU için Cinebench veya OCCT ile test yapabilirsin, OCCT biraz daha kapsamlı hem skor hem de sıcaklık değerleri için.
RAM için ise Memtest64 en iyisidir.
Hocam peki bir şey soracağım ekran kartı ile işlemciyi test ederken kaç dk çalıştırmalıyım? Ve sıcaklık değerleri nasıl olmalı?
Son düzenleme:
pojadam
Becerikli
Parçalarına, parçaların markasına, kasana, soğutmana bağlı olarak değişir sıcaklık değerleri. FurMark için en az 10dakika öneriyorum.Teşekkürler hepinize. Gidip test edeyim sistemi.
OCCT stabilite amaçlı ise 10-20dk arası yeterli, cinebench gibi testler zaten belirli bir sürede oluyor.
30 dakika ya da 1 saat yeterli. Zaten oyun oynarken ekran kartı daha uzun süre o yüksek kullanım değerlerine ulaşacak. İşlemci için de render yapmıyorsa 30 dakika bile fazlasayla yeterli tam yük testi. Ekran kartın hangi model, işlemci ve işlemci soğutucu modelin ne?
30 dakika ya da 1 saat yeterli. Zaten oyun oynarken ekran kartı daha uzun süre o yüksek kullanım değerlerine ulaşacak. İşlemci için de render yapmıyorsa 30 dakika bile fazlasayla yeterli tam yük testi. Ekran kartın hangi model, işlemci ve işlemci soğutucu modelin ne?
RTX 5060 Ti 8 GB i514400F
COOLER Thermalright X120 ARGB
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-