Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

seneskilic

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

AMD Ryzen 7 9700X bir sisteme sahibim. NVIDIA ve MSI'ın driverlarını kurdum ancak işlemcinin de 2 adet Software'i görünüyor web sayfasında. Bunları kurmaya gerek var mı? Katkısı veya eksisi ne olur?

1735595204767.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcinin sürücüsü olmaz. İçindeki GPU için olur. Onu kurabilirsiniz. 24.12.1 olan GPU sürücüsü. Diğeri ise otomatik tespit.
Harici ekran kartınız var. Raedon yüklemenize gerek yok. Sadece yüklemediyseniz Chipset yükleyin. Bunun dışında AMD sitesinden başka bir şey yüklemenize gerek yok.

2024-12-31_01-01_1.webp

Güncellemeleri de takip etmek için tarayıcı yer imlerine Guru3D ekleyebilirsiniz. Chipset ve ekran kartı sürücüleri sağdaki downloads kısmında düzenli olarak belirtilecektir. Yani atıyorum 3-6 ayda bir Chipset güncellemesi olup olmadığına bakın.

2024-12-31_01-03.webp

Guru3D kontrol etmesi amaçlı belirttim. Sürücü yüklemek için değil. Önceki forumda da görsel atmayı bilmeyenler için Lightshot(Flameshot) önerince alakasız ceza alıyordum. Bunu oradaki modlara anlatamadığımdan iki tane cezam vardı. Yanlış anlaşılmak istemem. Windows'un sürücü güncelleme ayarını da kapatabilir. Raedon o gereksiz arayüzüne gerek yok bence.

Son düzenleme: