Çözüldü İşlemci performansını arttırma modu nasıl olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vemoxis

Uzman
Agresifte çalışıyordu normalde fakat laptop çok ısınıyor agresifte. CPU 90 derece üstüne çıkıyor. Macun vesaire yakın zamanda yenilendi. Onunla alakası yok yani ısınmasının. Devre dışı yapınca 75-80 derece civarına düşüyor sıcaklık. Gayet iyi böyle fakat FPS de düşüyor tabii normal olarak. FC24'te 5-6 FPS fark etti fakat Fornite gibi işlemci yiyen oyunlar oynanmayacak hale geliyor böyle olunca da. Hem çok ısınmasın hem de performansı çok düşürmesin istiyorum. Hangi ayar yapılabilir? Etkin iyi gibi geldi bana fakat diğer ayarlar ne işe yarıyor bilmiyorum. Bir bilgisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• 5a2b0eb9-fe4b-47a8-b9ab-c80d36e2300b.webp
    70,6 KB · Görüntüleme: 551
Çözüm
Onu deneyeceğim hocam şimdi. Bana en mantıklısı o geldi fakat diğer seçenekler ne işe yarıyor onları merak ettim.

Devre dışı: Kapalı, işlemci standart performansta.
Etkin: Performans modu etkin.
Agresif: İşlemci olabilecek en yüksek performansta.
Verimli Etkin: Verimlilik sağlarken aynı zamanda performansı da dengeleyen bir mod.
Verimli Israrlı: Tamamen bir verimlilik modu, performans sadece çok ihtiyaç olduğu zaman arttırılır. Düşük güç modu gibi düşünebilirsiniz.
Garanti Edilene Karşı Agresif: "Verimli Etkin" modu gibi, performans ve enerji verimliliğini dengeler ancak performans daha ön plandadır.
Garanti Edilene Karşı Verimli Agresif: Diğer verimlilik modlarına nazaran, bu mod tam anlamıyla %50 %50'dir. %50 verimlilik, %50 performans.
Onu deneyeceğim hocam şimdi. Bana en mantıklısı o geldi fakat diğer seçenekler ne işe yarıyor onları merak ettim.

Devre dışı: Kapalı, işlemci standart performansta.
Etkin: Performans modu etkin.
Agresif: İşlemci olabilecek en yüksek performansta.
Verimli Etkin: Verimlilik sağlarken aynı zamanda performansı da dengeleyen bir mod.
Verimli Israrlı: Tamamen bir verimlilik modu, performans sadece çok ihtiyaç olduğu zaman arttırılır. Düşük güç modu gibi düşünebilirsiniz.
Garanti Edilene Karşı Agresif: "Verimli Etkin" modu gibi, performans ve enerji verimliliğini dengeler ancak performans daha ön plandadır.
Garanti Edilene Karşı Verimli Agresif: Diğer verimlilik modlarına nazaran, bu mod tam anlamıyla %50 %50'dir. %50 verimlilik, %50 performans.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…