Bence tam doğru bir bilgi değil tam bilgim olmamakla birlikte! O zaman, mesela neden 9950X3D de 2 CCD, 9800X3D de tek CCD var? O dediğinizi ekran kartında duymuştum. Tam performansla üretilemeyen bazı 5080'leri 5070ti olarak satıyorlarmış. İşlemcide de bazı modellerde olabilir. Aşağıda gördüğünüz solda, Ryzen 7 9800X3D sağdaki daha büyük olan Ryzen 9 9950X3D. Hocam siz 285k almıştınız isminize rağmen, belki de size o zaman 14900KS geldi :rofl:
Eki Görüntüle 212580Eki Görüntüle 212581
AMD’nin olayı zaten Chipset yani modüler tasarım. Adamlar fabrikada devasa tek parça işlemci basmıyor senin o gördüğün küçük CCD’lerden üretiyor. O CCD’nin 8 çekirdeği de taş gibiyse tekini alıp 9800X3D yapıyor, iki tanesini yan yana koyup 9950X yapıyor. Ama üretimde o CCD’nin 1-2 çekirdeği sakat çıkarsa işte o zaman o bozuk kısmı kapatıp Ryzen 5 diye alt model olarak satıyor. (araştırdığım okuduğum kadarıyla biliyorum ben de yanlışım varsa kesinlikle düzeltin)
Osmangazi köprüsünü satıyorum alıyor musunuz?
Kaynak?

Chipset anakartta ayrı konulan farklı bir şey. :) o ccdlerin hepsi farklı boyutta, CPU için özel üretililiyor resimlere bakarsan o aynaların hepsi farklı boyutlarda ve bir bütün halinde, değiştirilemez tek üretim. Bu bilgiler çok gizlidir herkesin yazdığına bakma. O fabrikalardan bilgi sızdıramazsın hepsi özel sözleşmelerle çalışıyor oradakilerin. Biz sadece varsayım yapıyoruz burada.

Son düzenleyen: Moderatör: