Kullanılan macuna göre değişir, ekran kartlarına sürülü gelen macun standart soğutuculardan çıkanlara göre daha uzun ömürlü oluyor.

İşlemciye uygulanan kaliteli macun da ekran kartına göre daha uzun dayanıyor.

Böyle bir kıyaslamadan tam olarak söz edemeyiz. Kullanıma bağlı bir durum bu. Eğer bilgisayarda düzenli ve sürekli olarak oyun oynanır yada grafiksel işlemler yapılırsa GPU'ya yük binecektir. Bu durumda CPU'dan daha farklı bir kurumadan söz edebiliriz. Tam tersi durumda ise yük CPU'ya biner ve daha hızlı kuruyan o olur. Yani özetle kullanıma bağlıdır.

Genelde işlemcilerdeki biraz daha çabuk kuruyabiliyor, çünkü işlemcilerde performans odaklıları satın alıp sürüyoruz. Ama zaten PTM var, artık kuruma olayı da kalmadı pek.

Kullanım koşullarına ve bileşen modeline göre değişir. Genellikle ekran kartının termal macunu daha çabuk kurur.

Böyle bir kıyaslamadan tam olarak söz edemeyiz. Kullanıma bağlı bir durum bu. Eğer bilgisayarda düzenli ve sürekli olarak oyun oynanır ya da grafiksel işlemler yapılırsa GPU'ya yük binecektir. Bu durumda CPU'dan daha farklı bir kurumadan söz edebiliriz. Tam tersi durumda ise yük CPU'ya biner ve daha hızlı kuruyan o olur. Yani özetle kullanıma bağlıdır.

Şu an laptopta sıvı metal var ve günde 4 saat oyun oynuyorum, geri kalan şeyler normal. Film dizi izliyorum, sosyal medya geziyorum, bunlara rağmen en çok hangisi çabuk kurur?

Şu an laptopta sıvı metal var ve günde 4 saat oyun oynuyorum, geri kalan şeyler normal. Film dizi izliyorum, sosyal medya geziyorum, bunlara rağmen en çok hangisi çabuk kurur?
Dediğim gibi buna direkt bir cevap vermek yanlış olur. Ayrıca zaten öyle 3-4 ayda kuruyacak bir durumdan da söz etmiyoruz. CPU ve GPU'ya aynı anda bir macun uyguladığınızı düşünürsek ve oyun ağırlıklı bir kullanım olduğunu varsayarsak işlemciniz ekran kartına göre biraz daha geç kuruyacaktır.

Sıvı metal kurumuyor ısı iletim özelliğini yitiriyor, buna süre vermek imkansız, sıcaklıklar aşırı yükseldiğinde anlarsınız değişim gerektiğini.