Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 10
Zaten böyle sürülmesi gerekli. Fazla sürdüğünüz zaman pumpout yapma riski yükseliyor. İnce yeteri miktarda yayılmalı.
Taşarsa ne gibi sorun oluyor? Sonuçta iletken bir malzeme değil ya ondan soruyorum?
Pumpout olursa merkezde macun kalmıyor yani dışarıya taşıyor.Taşarsa ne gibi sorun oluyor? Sonuçta iletken bir malzeme değil ya ondan soruyorum?
Taşarsa ne gibi sorun oluyor? Sonuçta iletken bir malzeme değil ya ondan soruyorum?
Taşması bir sorun oluşturmaz sadece kirlenir ve macun israfı olur. Pump-out farklı bir durum.
Pump-out nedir peki?Taşması bir sorun oluşturmaz sadece kirlenir ve macun israfı olur. Pump-out farklı bir durum.
Termal macun zamanla heatsink ve die arasından dışarı çıkar. Bunun ana sebepleri ani sıcaklık değişimleri ile düşük viskozite macun kullanımı. Bunun dışında ekran kartlarında ve laptoplarda çok sık yaşanma sebebi de işlemci gibi sert bir IHS'ye sahip olmamaları direkt dieye sürülmesi macunun. O IHS olmadığında hem dieler macunu çok düzgün tutamıyorlar hem de kartın o kısmı sertlik kaybettiği için ufak yamulmalar meydana geliyor. Bu yüzden faz değişimli macunlar öneriyoruz biz ekran kartları ve laptoplara.
Teşekkürler.