Veloctyz

Çalışkan
Selamlar, PC elime ilk geldiğinde Ryzen 9 7845HX’i sınırlandırmadan test edince 90 derece çıkıyor ve 500 FPS alıyordum. Şimdi 45W’a limitledim, FPS 600 çıktı. Nasıl oldu bilmiyorum, sıcaklık da 80 derecelere düştü. Sizce bu ayar nasıl yapılmalı? 45W sınır yeter mi, daha düşürsem daha iyi olur mu, yoksa eski haline mi getirmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, PC elime ilk geldiğinde Ryzen 9 7845HX’i sınırlandırmadan test edince 90 derece çıkıyor ve 500 FPS alıyordum. Şimdi 45W’a limitledim, FPS 600 çıktı. Nasıl oldu bilmiyorum, sıcaklık da 80 derecelere düştü. Sizce bu ayar nasıl yapılmalı? 45W sınır yeter mi, daha düşürsem daha iyi olur mu, yoksa eski haline mi getirmeliyim?

Büyük ihtimal işlemciyi serbest bıraktığınızda, 90 derecelere çıkıp gücünü kıstığından dolayı 45W'lık kısıtlamaya göre daha düşük FPS veriyordur. Eğer böyle memnunsanız kalsın. Sıcaklıklar güzel.

İsterseniz biraz daha düşürüp test edebilirsiniz. Nasıl memnunsanız öyle kullanın.

@keireL, galbia öyle hocam acaba daha düşürsem sıkıntı olur mu AMD 45 ile 75 arası kullanın demiş çünkü zaten ekran 180Hz 600FPS gerekesiz fazla.

Biraz daha düşürürseniz FPS değerleriniz düşebilir. Ancak şu an değerleriniz güzel.

Ayrıca 600 FPS fazla değil. Ne kadar yüksek FPS, o kadar düşük gecikme demektir.