4560

Uzman
Herkes ülkemizdeki kargo şirketlerinin ne kadar berbat olduğunu biliyor ama bir de 1 hafta çalışan biri olarak ben size anlatayım.

Çalıştığım kargo firması en başta verdikleri çalışma saatleri ve çalışma pozisyonu sözlerini tutmadılar, üstüne bir de bana tehditler vs. savurdular. Şube müdürü yasal olan 11 saatlik çalışma saatinin üstünde çalıştırmaya çalıştı. Mobbing vs. her şey vardı ve sonuç 1 haftada bezdirip resmen işten çıkarmaya zorladılar. Kendi isteğimle istifa ettim aksi halde zaten tehditleri ile benim için iyi olmayacağını belirttiler.
Gelelim kargo işleyiş şekillerine. Bu kargo firması aynı zamanda birçoğunuzun bildiğini tahmin ettiğim Arena bilgisayar ile çalışıyor.

Teknolojik ürünler olduğu açıkça belli olduğu halde araçlara yüklenirken indirilirken bizzat fırlatılıyordu. Bu durum şube müdürünün gözü önünde olan bir şeydi. HP Laptop olduğunu gördüğüm halde birçok HP Laptop bu şekilde fırlatıldı. Üstünde kırılabilir etiket olduğu halde kargolar fırlatılıyordu. Bana da yapmamı istediler ama bizzat daha önce bundan dolayı bir kargo firması ile tartıştığımı kaba tabirle tükürdüğümü yalamayacağımı belirttim.

Aslında kurye ve diğer çalışanlarda kendilerince haklı, onlara bir süre veriliyor ve o süre içerisinde tamamlamalarını istiyorlar.

Bugün herhangi bir kargo şirketine gidin size güvence vermeyeceklerini belirtecekler hatta bununla ilgili sözleşme imzalatacaklar. Kargoya verirken bir kez daha düşünün, kargo alırken bir kez daha düşünün.

Not: Kargo şirketinin ismini yasal olarak sıkıntı yaşamamak için paylaşamıyorum. Zaten Yurt içinde birçok kargo şirketi bu şekilde işlem yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdığımın tamamını okumuş olsaydınız aslında nedenini belirttim. Aynı şekilde yazımda dikkat ederseniz çok kolay tespit edilebilir firma. Bende isterim arkadaşlar ismini vermek ama neler neler oluyor çalışma bakanlığını arıyorum bana avukat tut diyorlar. Benim avukat tutacak durumum olsa zaten uğraşmazdım.