İSS değişimi sonrası CRM portalda "yükleniyor" ekranında takılma sorunu

Merhaba arkadaşlar,

Ajansımızın Perfex CRM altyapısını kullandığı bir CRM portalı var. Bu portal ile müşterilerle etkileşim kurabiliyor; görev takip, muhasebe, İK, fatura ve teklif çözümlerini sağlayabiliyoruz.

2 ay önce ofisimizi taşımamız sebebiyle İSS'i TurkNet'ten Türk Telekom Fiber (1000/50 Mbps) olarak güncellemek zorunda kaldık. Sorun bizim için o günden sonra başladı. Zaten daha önce uzaktan çalışan ve Türk Telekom sabit internet kullanan bir arkadaşımız da bu tarz sorunlar ile karşılaştığını belirtiyordu. Biz de, bizde problem olmadığını ve sorunun kendisinden kaynaklandığını belirtiyorduk ancak anladık ki sorun İSS kaynaklıymış!

Hosting tarafında herhangi bir block olmamasına rağmen yine de teyit amaçlı kontrol ettim ve ardından TT Müşteri Hizmetleri'ni aradım. Israrla sorunun hosting veya yazılım kaynaklı olmadığını, aynı sorunu farklı bir bölgeden başka bir TT kullanıcısının da yaşadığını ve diğer İSS'lerde böyle bir sorunun olmadığını söylediğim halde müşteri hizmetleri hiçbir kontrolde bulunmadan sorunun kendilerinden kaynaklı olmadığını yine ısrarcı bir dille söyledi.

Sorun şu arkadaşlar: Siteye girince en az 3 dakika sadece "yükleniyor"da kalıyor. Bu ilk girişte olmak zorunda değil, ilk girişinizde belki de kolaylıkla girebiliyor olacaksınız. Daha sonra panele eriştiğinizde ve panelde herhangi bir tıklama yaptığınızda yine aynı sorunla karşılaşıyorsunuz.

Biz bunun geçici çözümünü bulduk: Cloudflare WARP. Şaka gibi ama her CRM sistemimize giriş yaptığımızda WARP açmak zorundayız. E bu da süreğen bağlantılarımızın kesilmesine yol açıyor.

Artık kafayı yemek durumundayız. Bu sorunun asıl sebebi nedir ve bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam static IP geçip dener misiniz? TurkNet'ten Telekom'a geçtikten sonra yaşadığım tüm problemleri bu şekilde çözdüm ben.
Eğer probleminiz çözülmezse Proton VPN alıp, sadece istediğiniz uygulamalara ya da seçtiğiniz uygulamalar harici her şeye şeklinde ayar yaparak kesinti yaşamadan programınızı kullanabilirsiniz. Çok yüksek ihtimal static IP geçtikten sonra probleminiz zaten çözülür.

Güncelleme: Türk Telekom firmasından arandım ve internet bağlantımda herhangi bir kısıtlama olmadığını belirttiler. Site sahibi ile (kendimle) iletişime geçmemi tavsiye ettiler.

Ayrıca iOS (Mac/iPhone) cihazlarda -en azından şu an için- sorun yaşanmadığını tespit ettik. Sorun Windows cihazlarda yaşanıyor. Android ile henüz deneme yapmadık.

Statik IP ile sorunun tamamen çözüleceğini bilsem geçerim ama yok yere bu firmaya daha çok kazandırmak istemiyorum.

Ayrıca bir uygulama kullanmıyoruz. Tarayıcı üzerinden erişim sağlıyoruz ama tek çözüm VPN ise webApp hazırlayıp sadece o uygulamaya ayarlayabiliriz.

Son düzenleme:
Hocam istediğiniz zaman iptal edebiliyorsunuz. 150₺ idi fiyat en son hatırladığım kadarıyla. Deneyin, olmazsa iptal edin. En fazla kaybedeceğiniz 150₺.
Uygulama kullanmıyorsanız ip adresi de verebilirsiniz. Sadece xxx ip adresinde vpn kullan / kullanma gibi.

Peki şu anda çalışan 8 aktif bilgisayar var. Statik IP’ye geçmemiz durumunda herhangi bir çakışma ihtimali olur mu? Daha önce statik IP kullanmadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…