Arkadaşlar, aynı sorunu yaşayanlar için yazmak istedim. Bu sorunu yine kendi imkânlarımla çözdüm; Türk Telekom ne yazık ki hiç yardımcı olmadı.

Çözümü şu şekilde buldum: Modem arayüzünü kurcalarken IPv6 ibaresini gördüm ancak müdahale edemiyordum. Türk Telekom'u arayıp hattımda IPv6 olup olmadığını sordum; tanımlı olduğunu söylediler. Araştırdığımda IPv6'nın tanımlı olmasına rağmen düzgün çalışmadığını öğrendim. Muhtemelen oyunlarda yaşanan kopmaların sebebi de buydu.

Bilgisayarımın ağ ayarlarından IPv6 için DNS'i manuel olarak girdim. Google DNS'i kullandım (başka seçenekler de var, ben bunu tercih ettim). DNS'i girdikten sonra oyunda bir kez bile kopma yaşamadım.

Sorun yaşayan arkadaşlar için paylaşmak istedim. Umarım size de çözüm olur.

Hocam bende de aynı sorun var Ubisoft'un bir birkaç oyununda yaşıyorum bu sorunu buna ilave olarak FC'de 2-3. maçtan sonra aşırı laglanıyor oyunum. Bu sorunu modem arayüzünden DMZ açınca düzeliyor fakat riskli bir durum mu ne kadar riski o konuyu bilmiyorum DNS'ten kastın GoodbyeDPI gibi bir şey mi?

Hocam bende de aynı sorun var Ubisoft'un bir birkaç oyununda yaşıyorum bu sorunu buna ilave olarak FC'de 2-3. maçtan sonra aşırı laglanıyor oyunum. Bu sorunu modem arayüzünden DMZ açınca düzeliyor fakat riskli bir durum mu ne kadar riski o konuyu bilmiyorum DNS'ten kastın GoodbyeDPI gibi bir şey mi?

Hayır hocam, Denetim Masası > ağ ve internet > ağ ve paylaşım merkezi kısmına gir. Sağ tarafta “internet” yazan yerin altına tıkla. Oradan IPv6 kısmına girip istediğin bir IPv6 DNS adresini yaz. Ben Google DNS kullanıyorum ama farklı seçenekler de var, istediğini kullanabilirsin. Sonra onaylayıp çıkman yeterli.

Bende DMZ açınca sorun çözülüyordu ama güvenli olmadığını okuyunca kullanmayı bıraktım. Bu yöntemle sorunu çözmüştüm ve o günden beri bir kere bile kopma yaşamadım. Gayet stabil ve hızlı çalışıyor. Özellikle eFootball için bayağı işe yaradı. Sana da çare olacağını düşünüyorum.