Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba, son günlerde devamlı yeme problemi yaşıyorum, yedikçe yiyesim geliyor. Doymadığımdan değil, tamamen sıkıntıdan ve canımın çekmesinden. Böyle sorunları ve depresyonda olan insanlar yaşar ama depresyonda filanda değilim, son zamanlarda hayatım güzel ilerliyor yine de şu yeme problemini çözmezsem iyice bunalıma gireceğim alacağım kilolar yüzünden.

Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim? İyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son günlerde veya aylarda kötü şeyler yaşadıysanız iştahınızın açık olması normaldir. Stresli iseniz de normaldir sonuçta mide-bağırsak 2.beyindir.

Bu aralar ben de öyleyim; pc sorunları, iş falan derken yeme düzenim iyice bozuldu. Sürekli canım tatlı istiyor. Yulaflı faydalı karışımlara döneceğim insülini bir anda zıplatan gıdalar daha beter yapıyor. Malum besleyici değiller.

Stres, hormonlar, hamilelik, şeker hastalığı, kan şekerini aniden yükselten gıdalar, sağlıklı yağ-protein tüketmeme, su tüketmeme, tek tip beslenme vs... sebebi çok.

Doymadığımdan değil, tamamen sıkıntıdan ve canımın çekmesinden.
Bunun sebebi ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim? İyi Sosyal'ler.
Kendi sorusunu kendisi cevaplayan bir insan, öyle de kraldır.

Can sıkıntıdan dolayı beynin zevk aldığın şeyleri yapmaya itiyor seni. Örnek olarak da bu senin için yemek yemek sanırım. Hobi edinebilirsin.

Ah ben de çözebilsem keşke, yardımcı olmak çok isterim ama ben de aynı sorunla boğuşuyorum fakat depresyondayım. Antidepresan ve antipsikotik kullanıyorum. Bu ilaçların yaptığının farkındayım fakat tedavi için kullanmak zorundayım. Birçok sorunu olabilir ama bir psikiyatri bölümüne randevu alın hocam, bu konu ile onlar ilgileniyor.

Ah ben de çözebilsem keşke, yardımcı olmak çok isterim ama ben de aynı sorunla boğuşuyorum fakat depresyondayım. Antidepresan ve antipsikotik kullanıyorum. Bu ilaçların yaptığının farkındayım fakat tedavi için kullanmak zorundayım. Birçok sorunu olabilir ama bir psikiyatri bölümüne randevu alın hocam, bu konu ile onlar ilgileniyor.
İnsan evde kaldıkça daha da depresif bir hale bürünüyor ve can sıkıntısından önüne geleni yiyor. Bugün mesela 10-15 km yürüyüş yaptım bir gram bile canım tatlı istemedi. Tempolu yürüyüş ve Fityemek tarzı kanalların faydalı karışımlarını denemenizi öneririm. Kafadaki bulutların biraz da olsa gitmesini sağlar. @Uranos, dediklerim senin için de geçerli.