İstanbul Avrupa yakasında devlet hastanesinde psikiyatri ve doktor önerileri

6825

Uzman
Selam, kafam çok karıştığından dolayı insanların farklı fikirleri sayesinden ve bende çok güven sorunu yaşadığımdan direkt işin uzmanına güvenmeye karar verdim. Maddi durumumuz çok iyi değil maalesef yani en azından çalışabilecek duruma gelebilirsem kendim karşılayabilirim özel hastaneye gitmeyi. Şu ana kadar devlette uzun süre şehir hastanesine (Başakşehir Çam Sakura) ve sonrasında Bakırköy mazhar Osman hastanesine gittim. Yine bir tedavi uygulanılıyor ama sürekli farklı doktorun bakması çok kötü bir şey olmalı değil mi? Randevu aldığınız doktor bile çıkmıyor zaten onun "ekip" üyelerinden birisi oluyormuş yani şansınız varsa ona denk gelebiliyorsunuz ama.

Lütfen antipsikiyatri tarzı konuları açmayın çünkü bunu düşünecek veya kaldırabilecek durumda değilim. Kısaca başlıkta olduğu gibi sorum ve fiyatı 2.000 TL'yi geçmediği sürece özele de gidebilirim ancak ona da ayda bir olacak şekilde gidebilirim ve ortalama veya üstü olursa sevinirim. Çok şey istiyor olabilirim ancak bir an önce iyileşip kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi doktorundan neden vazgeçtin?

Kendi doktorum yok, Bakırköy Mazhar Osman'da sürekli farklı doktor bakıyor. Randevu aldığın doktor bile çıkmıyor, her seferinde rastgele bir doktor.
Özele gidiyordun onu kastetmiştim, neyse.

Bak şunu yapman daha iyi olabilir. Psikiyatristler terapist olmadığı sürece tedavi edemez. Asıl tedavi terapidir. Sadece psikiyatriste giden biri kendi kendine terapi yapmak zorundadır. Yoksa ilaç içeyim yerimde durayım bir şey olmaz.

Bu yüzden psikiyatriste devlete git. Kim bakıyorsa baksın önemli değil. İlaç yazsın yeter. İlaçlar seni stabil tutuyor mu önemli olan bu. Bakırköy hastanesinde Tuna Güzide Yener Örüm diye bir doktor var ona bakabilirsin, yorumları iyi.

Senin psikoloğa özele gitmen lazım. Benim bildiğim sadece şu var:

Burada gözüne kestirdiğin varsa ona randevu alabilirsin. Terapi ücretlerini iletişim sayfasındaki numarayı arayıp sor.

Benim kendi gözüme kestirdiğim Ece Göç, Ezgi Özdemir. Ama tabii ki sen kendin bir bak.

Diğer bir konu da şu, psikoloğa gitsen bile terapi dediğin süreç haftada 1 o odada geçirdiğin 60 dk değil. Terapi o odadan çıktıktan sonra da devam etmeli. Eyleme geçmelisin, psikologla beraber yaptığınız plana, sürece uymalısın.

Yukarıdaki link psikologların olduğu. Bu enstitüyü kuran adam İbrahim Bilgen diye bir psikiyatrist.

İletişim kısmında ise muayenehanesi var. Yani eğer maddi durumun yeterli ise bu adama direkt randevu alabilirsin, eğer terapi yapıyorsa tabii. Ki yapıyor diye biliyorum ama sen sor.

Bu adam ünlü bir psikiyatrist olduğu için pahalı olabilir, ondan yukarda kendi kurduğu enstitünün psikologlarından da bahsettim.

Diğer bir konu, kendin de araştırıp başka bir psikoloğa gidebilirsin. Ben bu adamı biliyorum sadece ondan bu adamdan bahsettim.

Özelde gittiğim doktor iyiydi hocam hâlâ gidebilirim ama 2 haftada bir falan gitmem gerekti bu aralar ve muayene ücreti 3050 TL. Yine gidebilirim aslında doktorlar konuşup, ayda bir kere gelebileceğimi söyleyerek. Psikoloğa gitmiştim psikoterapi için bir kere baya da iyiydi yorumları falan ama gittiğim psikolog durumumun psikiyatrik olduğunu söyleyip oraya vereceğim parayı özel bir psikiyatriste, sabit bir doktora vermemin daha iyi olacağını söylemişti. O yüzden başka psikoloğa gidip para versem işe yarar mı, beni kabul eder mi?

Yani onu bilmiyorum ama benim gördüklerim böyleydi. Psikiyatriste devlete gidiyordu, psikoloğa özele gidiyordu. Ben de böyle yaptım ve iyileşiyordum. Sonra benim sorunlar oldu vs. o benim aile ile alakalı. Yani ben olsam böyle yapardım çünkü ilaçlar iyileştirmez. Eğer psikiyatrist terapist ise 3 4 K alır. Yani sallıyorum, kabul ve kararlılık terapisi veren psikiyatrist ve psikolog var. İkisi de aynı terapi modelini biliyor. Birinin adının önünde Dr. yazdığı için 3 4 K alıyor. Öbürü 800 ila 1500 TL arası değişiyor. Yani benim bu yıl başında gittiğim 800 TL idi. Ayda 4 gidiyordum.

O gittiğin psikolog niye öyle demiş anlamadım. Parası bol olmayan birinin psikiyatriste devlette, psikoloğa özelde gitmesi daha mantıklı bana kalırsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…