Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Arkadaşlar İstanbul içi işini düzgün yapan ve geleceğini söylediği tarihte gerçekten gelip telefonu meşgule atmayan (birine gönderme yapıyorum) tavsiye edebileceğiniz klimacı var mı?

Birkaç yeri aradık. Herkes yoğun. En son aradığımız arkadaş tam tarih verdi. Gelsin diye planlarımızı aksattık. Gelmedi.

Şu anda da sıcaktan hiçbir iş yapamıyorum. Şu anda gelmeyen klimacıya güzel sözler söylemek ile meşgulüm.

Gelen klimacıyı değil, geldiğinde vakumlama yapacak klimacıyı bulmanız lazım. Eğer size "Yav abi sen merak etme, bu yeni klimalarda vakumlamaya gerek yok, kendinden vakumlu onlar" veya vakumlama yapmayıp giden sonra "tamam abi geri geliyorum şimdi vakumlama yapmaya" diyen klimacıya denk gelirseniz geçmiş olsun. Binlerce lira harcadığınız, fabrikadan sıfır sorunsuz çıkan klimanız artık çöp olmuştur.

Klima kesinlikle vakumlamalı montaj yapılmalı.

Ayrıca "hemen klimacıyı bulayım her şeyi o yapsın" diye bir şey yok. Önceden sizin firma ile keşif yaptırmanız lazım. Klima sizin istediğiniz yere değil, klimanın en optimal çalışacağı yere konulmalı, buna firma karar veriyor. Sonra yetkili bir elektrikçi çağırıp bütün kabloları, topraklaması ve kendine ait sigortası çekilmeli. Bunu klimacı arkadaşların yapması kanunen yasak.

En son klimacı gelip klimayı vakumlama ile monte etmesi lazım.

Bu video'yu izleyin kesinlikle.

Klima Vakumu Yapılmazsa Başınıza Dert Olur, Vakum Sonradan Yapılırsa Ne olur?

Gree ve Midea (FG Europe) servisleri vakumlama yapıyor diye biliyorum. Bir başlangıç olabilir. Şunu söyleyebilirim, kesinlikle Arçelik veya Vestel marka almayın. Servisleri asla vakumlama yapmıyor. Sonra bir de size ahkam kesiyorlar!