Şuan elinizde ki Kamera + Lens'in değeri toplam kaç lira?

Gövde + lens kit halinde alindigi taktirde 66 bin TL, ocak zammında ne olur bilemem. Buna bir de telefoto dahil edeceğim, minimum 15.000 TL'ye XC50-230 var, ikinci elde temize 9 civarina bulunur. Telefonda ultra geniş, geniş ve telefoto tek bir dizilimde oluyor fakat makinelerde ne yazık ki böyle bir sans yok. Geniş ayrı, 200mm ve üzeri bir telefoto ayri almak zorunda kalıyorsun. Tripoda takarken çizilmesin falan diye ya da bir yere koyarken cizilmesin diye L-kafes 2.000 civarı, 128 GB hızlı bir bellek 1.200 TL, sabah pozlama yapmak istenirse ND filtre dersek 1-2 bin arasına bulunur (filtre çapına gore 3-4 bin de tutabilir). Yanında taşınacak adam akıllı bir tripod 3-5 bin tutar minimum, bunlari taşımak icin de minimum 1-2 bine de bir çanta lazım (nemden koruyacak en azindan). Sabit dusuk isik performansı yüksek lensler de en az 15 bin civarı, sokak icin F2 35mm XC lens 7-8'e bulunur ama o cok sorun degil.

Teşekkür ederim. O hâlde direkt kayıpsız halini duvar kağıdı yaparım, çünkü Techolay görselleri sanırım otomatik olarak .webp formatına çevirdiği için biraz kayıp olabiliyor.

Ben buraya yükleme yaparken görüntüyü hep 4-5 megapiksele düşürüyorum zira hem boyut sınırı var hem de çözünürlük. 6.2K tam halini bu Drive linkinden sorunsuz indirebilirsin:

Ben buraya yükleme yaparken görüntüyü hep 4-5 megapiksele düşürüyorum zira hem boyut sınırı var hem de çözünürlük. 6.2K tam halini bu Drive linkinden sorunsuz indirebilirsin:

Bilgisayarımın masaüstüne çok yakıştı. Tekrardan teşekkür ederim. Ayrıca 128 MB boyutundaymış, bir görselin bu kadar yüksek boyut alabileceğini ilk defa görmüş oldum. Demek kalite yükselince boyut da yüksek miktarlara çıkabiliyormuş :)

Bilgisayarımın masaüstüne çok yakıştı. Tekrardan teşekkür ederim. Ayrıca 128 MB boyutundaymış, bir görselin bu kadar yüksek boyut alabileceğini ilk defa görmüş oldum. Demek kalite yükselince boyut da yüksek miktarlara çıkabiliyormuş :)

Rica ederim hocam, ne demek :). Benim sensör 26.1 MP versiyon, bir de 50 olanı var ona SD kart dayanmazdi herhalde iyi ki almamışım diyorum :rofl:. JPEG kayıpsız vermiyor, PNG çıktı aldım o yüzden ayrıca 16-bit versin diye yine PNG lazım, boyut uçuyor malum.

Rica ederim hocam, ne demek :). Benim sensör 26.1 MP versiyon, bir de 50 olanı var ona SD kart dayanmazdi herhalde iyi ki almamışım diyorum :rofl:. JPEG kayıpsız vermiyor, PNG çıktı aldım o yüzden ayrıca 16-bit versin diye yine PNG lazım, boyut uçuyor malum.
Windows da doğru hatırlıyorsam .JPEG olan görselleri duvar kağıdı yapınca biraz sıkıştırma uygulayabiliyordu. Bu sebeple zaten duvar kağıtlarını da mümkün oldukça .PNG olarak tercih etmeye çalışıyorum.

Windows da doğru hatırlıyorsam .JPEG olan görselleri duvar kağıdı yapınca biraz sıkıştırma uygulayabiliyordu. Bu sebeple zaten duvar kağıtlarını da mümkün oldukça .PNG olarak tercih etmeye çalışıyorum.

Instagram'a fotoğraf yüklerken ya da WhatsApp uzerinden HD seçip fotoğraf atarken boyut 1-2 MB civarinda, çözünürlük de 2880x2160 ya da 2160x2160 civarı olsun zira diğer türlü renkler falan mahvolur.