Hayatımda ilk defa tek başıma yaklaşık 600 km uzağa gideceğim. 3-4 saat kadar gezeceğim ama nereleri gezebilirim bilmiyorum. Üstelik hiç İstanbul gibi kalabalık bir şehre gitmedim. Bir de Aydın'da yaşıyorum ve burada düzgün midye yapan yer yok, adada var ama bir midye için gidemem oraya. Ben de İstanbul'a gitmişken midyede yiyeyim diyorum. Uzun zaman oldu temiz ve lezzetli midye yemeyeli. Mesela denize yakın herhangi bir midyeciden yenir mi sizce ya da şu mekan çok güzel, buradan şunu yemelisin kesinlikle dediğiniz bir yer var mıdır?
Bu arada tam bilmiyorum ama Esenler otogarında ineceğim ve geri giderken de oradan gideceğim, o tarafları da gezebilirim. Bir de Kapalı Çarşı var mı acaba diğer semtlerde? Vardır illaki ama Fatih'te var mı bilmiyorum. Aydın'da gezip görebileceğimiz yerler sayılıdır bu yüzden bilmiyorum Fatih'te neler olabilir diye. Beklentimin üzerinde dolu dolu bir yer çıkabilir belki.

Soru düzeltildiği için belirtiyorum restoran değil de daha çok sokak lezzetlerini merak ediyorum.

Son düzenleme:
Fatih’te yaşayan biri olarak aşağıdaki yerleri önerebilirim.

Kafe olarak Vefakâr’ı veya Beyazıt’taki Starbucks’ı tercih edebilirsin.

Sokak lezzeti arıyorsan Vefa, Beyazıt, Eminönü ve Vezneciler tarafına bakabilirsin. Ancak akşamları Aksaray taraflarından uzak durmanı tavsiye ederim.

Midye yemek istersen, haritada belirttiğim yerlerde seyyar satıcılar var ve gerçekten çok güzel yapıyorlar. Metrobüs tarafındaki abi akşamları olmuyor; diğeri ise her akşam İBB Fatih Antik Parkı veya Saraçhane Parkı’nda oluyor. Mümkünse Fatih dışında yerlerde takıl. Beşiktaş olabilir. Ek olarak Karagümrük Vefa Stadı'nın oralarda bazen seyyar pilavcı oluyor.

1757883150664.webp

1757883186680.webp

Fatih'te yaşayan biri olarak aşağıdaki yerleri önerebilirim.

Kafe olarak Vefakâr'ı veya Beyazıt'taki Starbucks'ı tercih edebilirsin.

Sokak lezzeti arıyorsan Vefa, Beyazıt, Eminönü ve Vezneciler tarafına bakabilirsin. Ancak akşamları Aksaray taraflarından uzak durmanı tavsiye ederim.

Midye yemek istersen, haritada belirttiğim yerlerde seyyar satıcılar var ve gerçekten çok güzel yapıyorlar. Metrobüs tarafındaki abi akşamları olmuyor; diğeri ise her akşam İBB Fatih Antik Parkı veya Saraçhane Parkı'nda oluyor. Mümkünse Fatih dışında yerlerde takıl. Beşiktaş olabilir. Ek olarak Karagümrük Vefa Stadı'nın oralarda bazen seyyar pilavcı oluyor.

Eki Görüntüle 185028
Eki Görüntüle 185029

Büyük macera olacak gibi. Fatih dışına pek çıkmam mümkün değil gibi hocam ama bu dediğiniz Fatih içindeki yerlere gidebilirim. Bir de toplu taşımaların güzergahını bilmediğim için tercih etmem gibi duruyor zaten geze geze gitmek istiyorum ama bu dediğiniz yerlere yürüyerek gitmek zor mu olur acaba?

Bir de hocam deniz kenarında yürümek ve Polat Alemdar gibi sigaramı yakıp banka oturup etrafı seyretmek isterim :D. Fatih'de var mıdır böyle bir yer? Denize hasret kaldım vallahi kokusunu bile özledim aydından dışarı pek çıkamayan birisi olarak doğal güzelliklerede hasret kaldım.

Büyük macera olacak gibi. Fatih dışına pek çıkmam mümkün değil gibi hocam ama bu dediğiniz Fatih içindeki yerlere gidebilirim. Bir de toplu taşımaların güzergahını bilmediğim için tercih etmem gibi duruyor zaten geze geze gitmek istiyorum ama bu dediğiniz yerlere yürüyerek gitmek zor mu olur acaba?
Yürüyerek kolayca gidersin. Hangi semtte kalmayı planlıyorsun?
Bir de hocam deniz kenarında yürümek ve Polat Alemdar gibi sigaramı yakıp banka oturup etrafı seyretmek isterim :D. Fatih'de var mıdır böyle bir yer? Denize hasret kaldım vallahi kokusunu bile özledim aydından dışarı pek çıkamayan birisi olarak doğal güzelliklerede hasret kaldım.
Haliç Sahil olabilir.

Yürüyerek kolayca gidersin. Hangi semtte kalmayı planlıyorsun?

Haliç Sahil olabilir.

Kalmayacağım maalesef. Sabah 8 gibi orada olup gece dönerim gibi duruyor. Başka semtlere gitmek istemiyorum aslında yeteri kadar vaktim var ama çekiniyorum biraz şöyle 1 2 hafta kalsam her yeri gezerdim muhtemelen ama işte. Bu dediğiniz yerlere kesin bakacağım ama tam benlik gibi duruyor.

@kubatotuzsubat111, parklar çok kalabalık değil. Eğer döner yemek istersen Cerrahpaşa Dönercisi'ne gidebilirsin. Konumu biraz tehlikeli ama döneri çok güzel. Birazcık fiyatları tuzlu.

Cerrahpaşa'lı halitin semti sanırım ondandır belki :D.
Konum sıkıntılıysa gitmem hocam ya risk almayayım ben :D daha çok gencim.

Esenler otogarında ineceğim gelirkende oradan bineceğim hocam bu dediğiniz yerlerle arasında çok mesafe var mıdır? Gerçi Esenler'den Fatih'e giderken otobüs ya da dolmuşa binerim zaten gelirkende öyle yaparım.

Esenler Otogarı'nda ineceğim gelirken de oradan bineceğim hocam. Bu dediğiniz yerlerle arasında çok mesafe var mıdır? Gerçi Esenler'den Fatih'e giderken otobüs ya da dolmuşa binerim zaten gelirken de öyle yaparım.
Orada çok takılma, M1'den M2'ye geç direkt. Maksimum 20-30 dakikanızı alır. İmkanım olsa ben alıp gideceğiniz yere kadar bırakırdım.