İstanbul Galleria AVM neden bomboş?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 409
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 396
  • Etiketler Etiketler
    neden

409

Üstün
Makaleler
3
Bu AVM bundan 10 yıl önce işlek yerlerden biriydi. Fakat kendisi birkaç aydır gidip uğramama rağmen zaman gün fark etmeksizin tamamen hayalet bir şehir haline gelmiş. Hatta sadece birkaç mağaza kalmış. Bu AVM'ye ne oldu niye bu hale geldi sebebini bilen var mı? AVM içinde sadece 2 güvenlik var. Mağazada personel bile bulamadım.

İfadeler: 29
İnsanların 10 yıl içinde para harcama stilleri değişti sanırım. Maltepe Park AVM şu ankinden çok daha dolu olurdu, şimdi yanındaki Piazza daha dolu. Piazza'da Starbucks gibi yerlerde insanlar oturuyor ama Maltepe Park'ta daha çok orta yaş ve yaşlı insanlar var, alışveriş yapıp çıkıyorlar.

Maddiyat dan ve çevreden dolayı aslında. İt kopuk, kavga arayan çingen, göçmen kaçaklar vb. Çok arttığından dolayı insanlar gezmek yerine kahvecide oturuyorlar. Hem daha az masraflı ve daha sohbet açan bir masada oluyorlar. Eskiden insanlar şehri gezerlerdi, mesela çamlıca cami, Üsküdar, Beşiktaş, Eminönü vs. Ben de gezerdim fakat son 6 senedir sadece kahveciye giderim, evime yakın olan avm lere gider, dolaşır ve çıkarım. Tüm olay bu aslında. Ve bu kahvecide oturma olayı da 7-8 sene de gelişen bir kültür haline geldi. Keşke eskisi gibi olsa her şey.

Bunun tek sebebi hayat şartları. Bunun üzerine AVM içerisinde bulunan mağazaların Dolar ya da Euro üzerinden kiralarının belirlenmesi. AVM'de bir dükkân kiralamak çok zor. Çok uçuk fiyatlar olması sebebi ile sadece bunu kaldırabilecek büyük firmalar alabiliyor. Eğer tutmazsa zaten kapatıp gidiyor.

Ben kendim dışarı çıkmak bile istemiyorum artık. Hatta pasaport almaya gidiyorum, ülkemde rahat edemiyorum ki , Altına Nike, üstüne adidas ve şişme yelek giyip, yanlar k*rdistan üstler kalsın diyen bir nesil ile aynı nesil olmak kadar kötü bir şey yok. Avrupa ya gitmeye çalışıyorum.

Ekonomik sebepler diyelim, İstanbul'un en ünlü AVM'lerinden biri olan akmerkez bile sinek kovalıyor, koca AVM yemek katı sayesinde ayakta duruyor o da çevrede iş yerleri çok diye.

Tabii artık dükkan çeşitliliği de yok, astronomik dükkan kiralarından bahsetmiyorum bile, giriş parası bile alıyorlar.

İsrail'e destek boykotu dur. Yahudilerin mi orası? Biz de burada CarrefourSa ya gitmiyoruz. İçerden bizi izliyorlar.

AVM'ye doydu millet bence. Ayrıca birçoğunun fiyat politikası turistlere yönelik olmaya başladı. AVM gezmeyi seven biri olarak, eski kaliteyi ve hizmeti de göremiyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…