serbest

Yetkin
Makaleler
1
Eski arkadaşlarım liseyi okuyup bıraktı. Şimdi çoğunu çok görmediğim için sormuyorum. Bazıları İstanbul havalimanında işe başlamış(boynunda belgesi var). 20 yaşlarında falanlar. Servis beklerken görmüştüm. Bunlar lise mezunu olup havalimanında nerede çalışabiliyorlar. Bir tanesi sadece yazın çalışıp çıktı mesela. Merak ettim. İngilizce yok.

Eski arkadaşlarım liseyi okuyup bıraktı. Şimdi çoğunu çok görmediğim için sormuyorum. Bazıları İstanbul havalimanında işe başlamış(boynunda belgesi var). 20 yaşlarında falanlar. Servis beklerken görmüştüm. Bunlar lise mezunu olup havalimanında nerede çalışabiliyorlar. Bir tanesi sadece yazın çalışıp çıktı mesela. Merak ettim. İngilizce yok.

Temizlik görevlisi, Müşteri hizmetleri. teknik veya apronda çalışamaz.

İstanbul havalimanında birçok iş seçeneği var. Stajyer olarak başlayabilirler, sadece sezonluk olarak başlayabilirler, en çok iş bulacağın kısımlar acentalar, cafeler, rent a car dükkanları, acil servis, güvenlik, eczane, giyim tarzı dükkanlar vs içeride çalışan herkeste zaten apron kartı (havalimanı kartı) mevcut. Sadece pozisyon özellikleri, belirli numaraları açık veya kapalıdır. Bu da şirkete bağlıdır zaten. İngilizcen olmasa bile az çok bir şeyler konuşabildiğinde kavrayabiliyorsun çünkü havalimanı ingilizcesi diye de bir şey var orada. Havalimanının kendisi için insan kaynaklarına, havalimanında ki diğer şirketler içinde bizzat gidip görüşmeni tavsiye ederim.

İstanbul havalimanında birçok iş seçeneği var. Stajyer olarak başlayabilirler, sadece sezonluk olarak başlayabilirler, en çok iş bulacağın kısımlar acentalar, cafeler, rent a car dükkanları, acil servis, güvenlik, eczane, giyim tarzı dükkanlar vs içeride çalışan herkeste zaten apron kartı (havalimanı kartı) mevcut. Sadece pozisyon özellikleri, belirli numaraları açık veya kapalıdır. Bu da şirkete bağlıdır zaten. İngilizcen olmasa bile az çok bir şeyler konuşabildiğinde kavrayabiliyorsun çünkü havalimanı İngilizcesi diye de bir şey var orada. Havalimanının kendisi için insan kaynaklarına, havalimanında ki diğer şirketler içinde bizzat gidip görüşmeni tavsiye ederim.

Bana da havalimanı yakın olduğundan 7-8 ay çalışayım sonra çıkarım diye düşündüm. Tabii işi nasıl bulacağımı bilmediğimden rafa kalktı. İyi paralar dönüyormuş duyduğum kadarıyla:rofl::rofl:

Kendim uçak gövde motor bakım bölümünde okuyorum 147 lisansım ile birlikte 1 sene içinde iş bulacağımdan emin değilim. Havalimanı hayal olarak kalacak belli bir süre.

Niyeki