Merhaba. Aslında çok da bir şey olmayacak dükkan açmak dışında, o da rekabete dayalı maalesef. Yine de tavsiyelerinizi almak isterim. Üniversite okuyanlar bile işsiz geziyor. Ne alanında gelişebiliriz? Ben öyle zengin olma derdinde de değilim. En düşük memur maaşı kadar para alsam yeterli benim için. Aslında yapamam dediğim şeylerin üzerine gitmek lazım ama işte. Galiba gelecekte hiçbir şey olamayacağım ve asgari ücretle geçinmeye çalışacağız.
Detaylar
Kim cevapladı?İtachi Uchiha
Yetkin
KPSS çalışabilirsiniz. Ortaöğretim atamalarında belki memur olabilirsiniz (2 tane dayım bu şekilde gardiyan oldular). Onun haricinde meslek öğrenmeye çalışabilirsiniz.
KPSS çalışabilirsiniz. Ortaöğretim atamalarında belki memur olabilirsiniz (2 tane dayım bu şekilde gardiyan oldular). Onun haricinde meslek öğrenmeye çalışabilirsiniz.
Vallahi hocam tıbbi sekreter olmak istiyorum lise mezunu olarak ama işte atanma şansın yok. Napalım meslek yolundan devam
Açıktan üniversite okuyun ve tıbbi sekreterlik için KPSS çalışın. Engel değil aslında.![]()
KPSS sınavına lise mezunu için mi üniversite için mi çalışayım? Orasını tam anlamadım.
@23832, önce YKS girip açıktan tıbbi sekreterlik kazanın. Tıbbi sekreterlik yanlış hatırlamıyorsam iki yıllık bölüm ve açıktan okunabiliyor. Sonra ön lisans KPSS hazırlanın.
Teşekkürler.
SERGENSSS
Uzman
Vasıfsız işçi olarak çalışmayın yani kasiyer barista çağrı merkezi vesaire gibi herkesin yapabileceği işlerde çalışmayın gidin bir meslek öğrenin, 2 yıllık bir bölüm okuyup teknisyen tekniker olabilirsiniz örnek olarak elektrik bölümünü okuyabilirsiniz.
Colonell
Uzman
MESEM'e gidip ustalık programı için başvuru yapın. Bir atölyeye girip 6 ay boyunca asgari ücretin yarısını alacaksınız ancak sonrasında normal maaşa çıkıp aynı zamanda meslek öğrenmeye başlamış olacaksınız. 3 4 seneye en düşük memur maaşını alırsınız belki. Önerdiğim meslek endüstriyel kalıpçılık.
Görkem Say
Üstün
Vallahi hocam tıbbi sekreter olmak istiyorum lise mezunu olarak ama işte atanma şansın yok. Napalım meslek yolundan devam![]()
Tibbi sekreterler KPSS ile ataniyor bu arada o kadar zor degil. Memur olursun belirli bir maasin olur duzenin olur hedefin yoksa kafan rahat olur. Kazanabilirim diyorsan hemsirelik. Onlarin da atamasi kolay.
Yeni konular
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-
-