İstanbul'da çürük binaların tehlikesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 108
Makaleler
1
Dün gece geç saatlerde yine İstanbul'da 7 katlı bir bina çöktü, hayatını kaybedenler ve yaralılar var. Arama kurtarma ekipleri çalışmalara sabaha kadar devam edecek.

Bunlar maalesef ki artık görmeye alışık olduğumuz haberler haline geldi, çünkü sürekli İstanbul'da binalar durduğu yerde çöküyor.

6 Şubat depremlerinden bu yana yapılan hızlı tarama testlerine göre İstanbul'da her an çökme tehlikesi bulunan 18.800 apartman var.

1,5 milyon riskli, acil kentsel dönüşüme girmesi gereken 600.000 apartman bulunuyor.

Avcılar, Zeytinburnu, Bağcılar, Bahçelievler riskli binaların en yoğun olduğu ilçeler arasında yer alıyor.

Yıkılan binada kirada oturan bir ablanın konuşmasına denk geldim, açıkça parasızlıktan dolayı oturmak zorunda olduklarını söylemiş. Zaten herkes çürük olduğunun farkında ama insanlar çaresizlikten tabut evlerde yaşamaya devam ediyor.

Artık Türkiye'de acı haberlerden başka bir şey duyamaz hale geldik. Maden ocaklarında ihmallerden dolayı hayatını kaybeden işçiler, yanan ormanlar, çöken binalar. Para hırsı yüzünden karartılan hayatlar.

Yıkılmasaydı 30.000 liradan kiraya verirlerdi.

Oturduğum yerden korkuyorum ya 64 senelik bina depremlerden bina yavaş yavaş artık yerinden oynamaya başladı. Kentsele maalesef anlayışsız komşular yüzünden bir türlü sokamıyoruz. Komşulara anlatıyoruz anlatamıyoruz; birşey olmaz istemiyoruz diyip geçiştiriyorlar.

Yazlığımız yaklaşık 55-60 küsür senelik, evde hiltiyle zar zor delik açıyoruz. Şu an oturduğumuz evde çivi elimde çakabiliyorum. Bu kadar rezil bir durumdayız.

Bugun o coken binadan aylar veya haftalar once video cekilmis ve sanirim komsuyla paylasilmis. Kendiliginden catlaklar olusmaya basladigini soyluyordu ve inanilmaz. Bu sayilari gorunce ben korkuyorum.

Supheleniyorsaniz lutfen ailenizi veya ev sizinse gec kalmadan bu isi halletmeye calisin. Onleminizi alin.

47 yıllık binadan çıktım ev olduğu yerden çatlıyordu kolonlar her yıl büyüyor sıva tuğla ne varsa ortaya çıkıyor kanıt istiyorsanız atarım 2 üst sokaktan yıkım olur bina sallanıyor yanında değil 2 üst sokak sokakta kazı yapılır bina sallanıyor bütün kolonlarda su çekmişti çatlama yoktu direkt kırıkt elimle büyük parçalar aldım senelerce 2 sene önce büyük beton düştü caddeye adamın önüne biraz önde olsaydı gitmişti.

İmkanınız varsa kiraya çıkın be hocam :/

Yüksek katlı binalarda kentsel dönüşüm neredeyse imkansıza yakın, kar hesabı nedeniyle yeniden yıkılıp yapılması kazanç sağlamıyor.

İmkanınız varsa kiraya çıkın be hocam :/

Yüksek katlı binalarda kentsel dönüşüm neredeyse imkansıza yakın, kar hesabı nedeniyle yeniden yıkılıp yapılması kazanç sağlamıyor.

Kiralar çok pahalı; minimum 50.000 TL'den başlıyor. 1+0 studyo daireye adam 55.000 TL istemişti geçenlerde. İstanbul'da yaşamak zengin işi parası olana iyi. Bizim evimiz kendi evimiz olunca rahatız tabii. 3 tane evimiz var; buraya bir şey olursa köye yerleşeceğiz yapacak bir şey yok.

Bayrampaşa'da bir yer sorduk 2+1 daireye 75.000TL küsur para istedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…