İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, İstanbul'da otobüs, metro, metrobüs, minibüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçları ile taksi ve okul servislerine yüzde 20 zam yapılmasına ilişkin teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.
  • Tam abonman: 3.298 TL
  • Öğrenci abonman: 593 TL
  • Tam bilet: 42 TL
  • Öğrenci bilet: 20.50 TL

Ben üniversite öğrencisiyken abonman 70TL'ydi vay be. Lise zamanı 1 lira ile minibüse biniyorduk öğrenci tarifesi. Full 2TL'ydi. Benden yaşlılar illa vardır ama 25 yaşında bile bu kadar nostalji hissetmek fazla değil mi ya? :D

Yani, Ankara'da 15-16 sene yaşadım. Dediğin sorunu sadece saatleri az olan otobüslerde yaşıyorum, onun haricinde yaşamadım. Başkent OSB'ye bile kırmızı otobüs gidiyor, Çankaya'da olmaması tuhaf. 15 dakika yolu 45 dakikada götürüyor ise duraklarından kaynaklıdır hocam. Ben de banliyö tercih etmiyorum, çünkü saatleri çok kötü, bir kere bile denk gelemiyorsun. Sadece metrolara adım atsalar yeter Ankara için.

Vallahi hocam 2019'da lise öğrencisiyken Ankara'da su ve ulaşım sorunu yaşanıyordu, 2026 oldu iki sorun da aynen devam ediyor. Yarın 11 de otobüsle İstanbul'a gideceğim, Sincan'da 9'da çıkmazsam yetişebilmemin garantisi yok :D