mauroicardi99

Yetkin
Ben hissetmedim. Deprem bilgi sisteminden bir anda bildirim geldi, çevrenizdeki kişiler tarafından deprem bildirildi diye. 100 kişi falan Silivri yakınlarından bildirmiş. Hisseden var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rasathane'da herhangi bir bilgi yok. En son ki deprem verileri bu şekilde.

Ekran görüntüsü 2025-10-21 233657.webp

2.5 büyüklüğündeki deprem nasıl hissedilebiliyor hatta 200 km uzaklıktan bile nasıl hissedilebiliyor?

Deprem uygulamalarında ister istemez bu büyüklükte ki deprem olduğu zaman bildirim geliyor. Muhtemelen Deprem Ağı gibi uygulama kullanıyorsanız herkese o bildirim gitmiştir. 2.5'luk deprem zaten hissedilmez. 4.5 Üzeri olursa korkun. Uygulamalarda isterse 1.5 olarak bile deprem olsa dahil bildirim gidiyor ölçeğe göre. Ben kullanmıyorum mesela niye çünkü zırt pırt bildirim geliyor. Geçen de Marmara Denizi'nde olmuş bir baktım 1.7 yazıyor, herkes hissettim diye bildirim atıyor bende sinirlendim sonra sildim uygulamayı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deprem uygulamalarında ister istemez bu büyüklükte ki deprem olduğu zaman bildirim geliyor. Muhtemelen Deprem Ağı gibi uygulama kullanıyorsanız herkese o bildirim gitmiştir. 2.5'luk deprem zaten hissedilmez. 4.5 Üzeri olursa korkun. Uygulamalarda isterse 1.5 olarak bile deprem olsa dahil bildirim gidiyor ölçeğe göre. Ben kullanmıyorum mesela niye çünkü zırt pırt bildirim geliyor. Geçen de Marmara Denizi'nde olmuş bir baktım 1.7 yazıyor, herkes hissettim diye bildirim atıyor bende sinirlendim sonra sildim uygulamayı.

Deprem Bilgi Sistemi uygulaması var bende. Deprem ağı sürekli bildirim gönderiyor diye silmiştim.