351

Deneyimli
Makaleler
1
Bugün İstanbul'da Polonezköy'e gittik ailemle yaşadığım bir durumu anlatacağım. Otopark için ücret alıyorlar adamlar üstüne piknik alanı için 3 kişiye 450 TL para istiyorlar. :) Piknik alanında yemek falan da yok bu arada onları ekstradan, tabii abartılı fiyatlar ile veriyorlar. Tahtadan yapılmış bir masa için 450 TL'yi nasıl alıyorlar ya? Ya hepsini geçtim burası orman kardeşim nasıl bu yerler için 3. şahıs kişiler para istiyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin yaşadığınız biraz kazık olmuş ama konudan bağımsız olarak İstanbul gibi bir şehrin zaten pahalı olması gerekiyor. Hem o kadar küçük olup hem de 20 milyondan fazla kişiyi içinde barındırması normal değil. Halkın göç etmesi için buna mecburlar.

Polonyalılar mı işletiyor orayı? Yoksa tarihsel mi sadece?
Eskiden Polonyalı insanlar yaşıyormuş. Osmanlı zamanında getirilmişler biraz araştırma yapmıştık gelmeden önce. Yerli halkın Polonya'lı olduğu söyleniyor ama öyle yerli halk olarak isimlendireceğimiz birilerini görmedim ben genelde ormana gelen bizim gibi kişiler.

Bugün İstanbul'da Polonezköy'e gittik ailemle yaşadığım bir durumu anlatacağım. Otopark için ücret alıyorlar adamlar üstüne piknik alanı için 3 kişiye 450 TL para istiyorlar. :) Piknik alanında yemek falan da yok bu arada onları ekstradan, tabii abartılı fiyatlar ile veriyorlar. Tahtadan yapılmış bir masa için 450 TL'yi nasıl alıyorlar ya? Ya hepsini geçtim burası orman kardeşim nasıl bu yerler için 3. şahıs kişiler para istiyorlar?
Kardeşim 20 yıldır İstanbul'dayım. Mesela ehliyet sınavına giriyordum; çantayı bir yere emanet etmem lazımdı, kantine bırakabilirsiniz dedi. Kantin ondan bile ücret aldı, bazıları İstanbul metropol bir il diye geveliyor da ayıptır be. Bildiğin nereden koparacağız diye çabalıyorlar eskiden de İstanbul yine İstanbul'du ekonomi biraz daha normaldi. Ne pikniğe ne de plaja giderken para odenirdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim 20 yıldır İstanbul'dayım. Mesela ehliyet sınavına giriyordum; çantayı bir yere emanet etmem lazımdı, kantine bırakabilirsiniz dedi. Kantin ondan bile ücret aldı, bazıları İstanbul metropol bir il diye geveliyor da ayıptır be. Bildiğin nereden koparacağız diye çabalıyorlar eskiden de İstanbul yine İstanbul'du ekonomi biraz daha normaldi. Ne pikniğe ne de plaja giderken para odenirdi.
Devlete para lazım.
Halk fakir, ülke ekonomisi kötü, enflasyon tavan, ürettiğimiz bir şey olmadığı için halktan vergilerle geçiniyor bu devlet. Durum böyle olunca da her şey pahalı ve paralı oluyor.