Faruk12

Becerikli
Mart ayında katiplik alımı olacak ve artık atanmak için İstanbul'u yazmayı düşünüyorum. Kalabalık bir şehir, pahalı bir şehir bunları göze almıştım fakat iş yükü çok dendiği için vazgeçmiştim fakat artık onu da göze alarak İstanbul'u yazmaya karar verdim. Adana'dan İstanbul'a gideceğim, eğer olursa ablamla beraber eve çıkacağız İstanbul'da. Memur maaşı ile yaşam kalitem nasıl olur? İstanbul'da hayat nasıl? Yaşanılacak bir şehir mi sizce? Ablamla olduğumu düşünürsek kira için 2 memur maaşı ile rahat ödenir herhalde. Amcamlar İstanbul'da yaşıyor, tek maaş ile imkansız geçinmek diyorlar ama bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani kuzenim kendisi hemşire ilk tercihte atandı. 1+1 evde kalıyor. Harcamalarına dikkat ediyor ayı döndürüyor.
Mart ayında katiplik alımı olacak ve artık atanmak için İstanbul'u yazmayı düşünüyorum.
Katiplikte önlisans gibi şart var mı ya da farklı bir gereksinim. Adalet bakanlığı mı yapıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani kuzenim kendisi hemşire ilk tercihte atandı. 1+1 evde kalıyor. Harcamalarına dikkat ediyor ayı dönderiyor.

Katiplikte ön lisans gibi şart var mı ya da farklı bir gereksinim. Adalet bakanlığı mı yapıyor?

Adalet bakanlığı alım yapacak, bölüm şartı yok, ben de liseden başvuru yapacağım. KPSS puanım 73, normalde her şehir 70e düşerdi fakat bu alım küçük bir alım olduğu için Adana 80 ile kapattı puanım yetmedi. Mart'ta da yine aynı KPSS puanı ile başvuru yapacağım için risk almak istemiyorum ve İstanbul'u yazmayı düşünüyorum.

Birkaç gün önceden gidip ev aramaya başladınız mı?

Daha alım gelmedi ki puanım yeterse klavye sınavı var. Klavye sınavını geçersem mülakat var falan çok aşamalı bir alım oluyor. Onun için mülakat sonuçları gelene kadar ev aramaya başlamak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. Alım martta olacak diye söylentiler var.

Demek istediğim Adana çok da küçük bir şehir değil, böyle aşırı tuhaf bir duruma düşer miyim? Şehrin kalabalığı, trafik sorunu falan. Bazı videolar görüyorum İstanbul'da yolculuk diyor mesela 4 5 saatte kaç vasıta değiştirerek ulaşıyor. Böyle bir durumda insan nasıl vaktinde gidebilir ki gideceği yere.

Son düzenleme:
Adalet bakanlığı alım yapacak, bölüm şartı yok, ben de liseden başvuru yapacağım. KPSS puanım 73, normalde her şehir 70e düşerdi fakat bu alım küçük bir alım olduğu için Adana 80 ile kapattı puanım yetmedi. Mart'ta da yine aynı KPSS puanı ile başvuru yapacağım için risk almak istemiyorum ve İstanbul'u yazmayı düşünüyorum.

Daha alım gelmedi ki puanım yeterse klavye sınavı var. Klavye sınavını geçersem mülakat var falan çok aşamalı bir alım oluyor. Onun için mülakat sonuçları gelene kadar ev aramaya başlamak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. Alım martta olacak diye söylentiler var.

Demek istediğim Adana çok da küçük bir şehir değil, böyle aşırı tuhaf bir duruma düşer miyim? Şehrin kalabalığı, trafik sorunu falan. Bazı videolar görüyorum İstanbul'da yolculuk diyor mesela 4 5 saatte kaç vasıta değiştirerek ulaşıyor. Böyle bir durumda insan nasıl vaktinde gidebilir ki gideceği yere.
Ben de Adanalıyım ayın 9'unda iş nedeniyle İstanbul'a gittim. Saat 7de bir trafik başladı gerçekten zar zor hareket ettirdik arabayı. Herkes işe/okula gidiyor tabii. Onlar alışıklar ama ben adanalı olarak alışık değilim. Bide iş çıkışı saat 4-5 gibi yine trafik oluyor. Onun dışında pek yok. Evi mümkünse çalışacağınız yere yakın tutarsanız iyi olur.

Mart ayında katiplik alımı olacak ve artık atanmak için İstanbul'u yazmayı düşünüyorum. Kalabalık bir şehir, pahalı bir şehir bunları göze almıştım fakat iş yükü çok dendiği için vazgeçmiştim fakat artık onu da göze alarak İstanbul'u yazmaya karar verdim. Adana'dan İstanbul'a gideceğim, eğer olursa ablamla beraber eve çıkacağız İstanbul'da. Memur maaşı ile yaşam kalitem nasıl olur? İstanbul'da hayat nasıl? Yaşanılacak bir şehir mi sizce? Ablamla olduğumu düşünürsek kira için 2 memur maaşı ile rahat ödenir herhalde. Amcamlar İstanbul'da yaşıyor, tek maaş ile imkansız geçinmek diyorlar ama bilemiyorum.
Kirayı bölüştükten sonra geçinirsiniz. Asıl durum kira. Eğer kirayı tek başınıza karşılarsanız size bir şey kalmıyor. Yukarıda hemşire örneği verilmiş ama onu dikkate almamak lazım. Çünkü Hemşire Teşvik ve zorunlu ekstra mesailerle en az 75-80 Bin TL kazanır. Ama bir katip ortalama 55 Bin TL alıyor. Aradaki fark neredeyse bir kira demek. Birde adliyeler çakılı kadro sanırım. O yüzden sizin için çok zor bir karar. Eğer durumunuz varsa, ailenizde onaylarsa bana kalırsa önümüzdeki KPSS hazırlanın. Seçimden dolayı alımlar çok olur. Neredeyse tüm iş hayatınızı kira ödemeye çalışmak yerine 1 sene tekrar hazırlanmak daha mantıklı geliyor. Trafiğine vs. girmedim bile. Risk tamamen sizin kararınız. Ben önceki Sağlık bakanlığı alımında risk alıp birkaç yer bıraktım. Bu sefer daha kötü kılavuz geldi. Önceden evimden 25 dakikalık mesafe bir yere gidebiliyorken şimdi 1 saatlik yol çekmek zorunda kalacağım. Ama bu kararı en sonunda kendim aldım. O yüzden iyisiyle kötüsüyle çekeceğim. Belki böylesi hayırlıymış. Bizde de 3.alım olmayacağı haberleri vs. çıktı. Herkes İstanbul'a yığıldı. Çok pişman olan var maalesef. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Kirayı bölüştükten sonra geçinirsiniz. Asıl durum kira. Eğer kirayı tek başınıza karşılarsanız size bir şey kalmıyor. Yukarıda hemşire örneği verilmiş ama onu dikkate almamak lazım. Çünkü Hemşire Teşvik ve zorunlu ekstra mesailerle en az 75-80 Bin TL kazanır. Ama bir katip ortalama 55 Bin TL alıyor. Aradaki fark neredeyse bir kira demek. Bir de adliyeler çakılı kadro sanırım. O yüzden sizin için çok zor bir karar. Eğer durumunuz varsa, ailenizde onaylarsa bana kalırsa önümüzdeki KPSS hazırlanın. Seçimden dolayı alımlar çok olur. Neredeyse tüm iş hayatınızı kira ödemeye çalışmak yerine 1 sene tekrar hazırlanmak daha mantıklı geliyor. Trafiğine vs. girmedim bile. Risk tamamen sizin kararınız. Ben önceki Sağlık bakanlığı alımında risk alıp birkaç yer bıraktım. Bu sefer daha kötü kılavuz geldi. Önceden evimden 25 dakikalık mesafe bir yere gidebiliyorken şimdi 1 saatlik yol çekmek zorunda kalacağım. Ama bu kararı en sonunda kendim aldım. O yüzden iyisiyle kötüsüyle çekeceğim. Belki böylesi hayırlıymış. Bizde de 3.alım olmayacağı haberleri vs. çıktı. Herkes İstanbul'a yığıldı. Çok pişman olan var maalesef. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Teşekkürler cevabınız için. 2026 KPSS ile çok fazla alım olacağının haberi geliyor zaten ama bir seneyi nasıl değerlendirsem sizin dediğiniz gibi ikilemdeyim. Aklımda şu var, Mart'taki alımda atanma asıl mesele olmayacak ve öylesine deneyip yine Adana'yı yazacağım. Ya da Mart'ta atanıp diğer KPSS ile işim kalmayacak ama İstanbul'da olacağım. Normalde aklımda ilki vardı bu alımda da denerim diyordum fakat KPSS için hazırlık yapmam lazım en az 85 almam lazım ki istediğim şehir rahatlıkla gelsin. Şu anki iş durumumdan dolayı da çalışmam çok zor ne yapsam kararsızım. Şu an için direkt İstanbul'a atanma fikri var yeni bir düzenleme geliyormuş diye duydum 4 senede tayin vereceklermiş adalet bakanlığı için de. Bilemiyorum. Kira konusu iki kişi için bana da rahat olur gibi geliyor fakat her sene iki katına çıkacağını düşünürsek, e maaşlar da aynı oranda artmadığı için o zorunlu 4 seneyi geçirmek yine sorun olabilir.