İstanbul'da toplama PC montajı yapan yer önerisi

Cengaver

Üyecik
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D (Sekiz Çekirdek, 4.7 GHz)
  • Ekran Kartı: Galax RTX 5080 EX Gamer 1-Click OC White
  • RAM: KLEVV Cras V RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
  • PSU: Corsair RM1000e CP-9020294-EU Gen5.1 1000W Beyaz
  • Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB ACFRE00188A Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu
  • Depolama: Samsung 990 Pro 1TB

Merhaba arkadaşlar,
    Yukarıda belirttiğim sitemin parçaları tek tek satın aldım. Ancak montajı kendim yapmak istemiyorum, profesyonel bir yer arıyorum. İstanbul Anadolu yakasında güvenilir, tecrübeli bilgisayar mağazaları veya servisler önerir misiniz? Benim için önemli olan kasa içi düzenli kablolama ve aynı gün içinde teslimat.

Kendiniz toplasanız daha iyi olur. 3-5k fiyat çıkarıyorlar, konu açarsanız yardımcı olurum. Diğer tercübeli arkadaşlarda yardımcı olur. Kasa ön düzeni iyi ayarlarız. Arka tarafa kasa uygun değilse önem vermek bence gereksiz. Zaten görünmeyecek basit bir toplama yapılabilir. Vaktiniz çok ise detaylı uğraşılır.

Hocam 1500TL'ye armut diye bir uygulamadan birini buldum ama bilmiyorum nasıl olur? Aslında kendimde uğraşsam yapabilirim ama kararsız kaldım.

Hocam 1500TL'ye armut diye bir uygulamadan birini buldum ama bilmiyorum nasıl olur? Aslında kendimde uğraşsam yapabilirim ama kararsız kaldım.

Bu işin piyasası yok. Herkes kafasına göre fiyat veriyor. 1K veya 750₺ gibi fiyatlarda alabilirdiniz. Bence kendiniz kurun Bursa'da yaşıyor olsaydın yardımcı olurdum.

Sizi motive etmek amacıyla şöyle öneride bulunacağım. Anakartın üzerine CPU, RAM ve m. 2SSD montajlayın. PSU kasaya yerleştirip 2x8 pin CPU kablosunu yukarıdan verip, anakartı kasaya montajlayın anakart slotuna takın CPU güç pinini takın. Anakartı montajlayın. En zor kısım sıvı soğutma kaldı, yerleştirip koruma etiklerini söküp temal macun sürün CPU üzerine işlemciyi montajlayın. Sıvı soğutmanın kablolarını kasa arkasından salıp, çoklayıcı kulananın. Kasa USB 3.0 takın, Power sw ve reset SW bence bir olamalı F panel bağlantısını yapın. 24pin güç girişini takın. Radyatör baglantısını AiO pump soketine radyatör fanlarını cpu fan soketine takın. Rgb çoklayıcı ile birleştirip görsel atın bakalım nere takacağınızı söyliyelim. Basit işlem. Çok karışık değil.

Hiçbir şey bilmiyor musun? Aç YT izle yaparsın. 2-3 video bitir. Kendin toplamanı niye öneriyorum? Hem parçalarını özenle toplamaz, hem de yarın veya başka bir zaman sorun oldu mu? Her seferinde ücret verirsin. 1500₺ önemsiz olabilir, gidip sokak hayvanlarına mama dağıt daha iyi olur.

Son düzenleme:
Hocam 1. 500 TL'ye armut diye bir uygulamadan birini buldum ama bilmiyorum nasıl olur? Aslında kendimde uğraşsam yapabilirim ama kararsız kaldım.

Kablolama dışında her şey kolay kablolamayı da vakit ayırıp yaparsınız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta işlemci montajını yavaş ve dikkatli yapman gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…