Rehber İstanbulkart telefon eşleşmesi hatası nasıl çözülür?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Turgineer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 259
  • Etiketler Etiketler
    telefon
Eğer telefon değiştirdiyseniz ya da telefonunuzu resetlediyseniz, İstanbulkart uygulamasına giriş yapmaya çalışırken bu hatayı alırsınız:

"Cihazın eşleşmedi. Farklı bir cihazdan giriş yaptığın için şu an giriş yaptığın cihaz ile eşleşme sağlanamadı. 153'ü arayarak cihaz eşleşmeme sorununu çözebilirsin."

1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 153 Çözüm Merkezi yani Beyaz Masa'yı arayın.
  2. Aradığınız numara İstanbulkart'ınızla eşleştirilmiş ise otomatikman isminiz okunacaktır, yapmak istediğiniz işlem telesekreter tarafından sorulacaktır,
  3. "İstanbulkart cihaz işlemleri" benzeri bir cümle kurmanız yeterlidir, kelimesi kelimesine ezbere konuşmanıza gerek bulunmamakta.
  4. Çalıntı kart ve diğer işlemler olarak iki ayrı kategori verilir, diğer işlemler deyin.
  5. Bireysel ve Kurumsal işlemler olarak iki kategori sunulur, bireysel seçin.
  6. Sıralanan seçenekler arasında cihaz eşleşme ve genel kart işlemlerini ifade eden tuşa tıklayın.
  7. Telesekreter bazı kategoriler sayacak, onların arasından telefon tuşları ile cihaz eşleşme hakkında size söylenecek tuşu seçin.
  8. Size doğrulama amacıyla SMS ile 6 haneli bir şifre yollanacak, yollanan şifreyi telefon tuşları ile girin.
  9. Ardından İstanbulkart mobil uygulamasında kullandığınız 6 haneli şifreyi girmeniz istenecektir.
  10. İşlemlerin tamamlandığına dair telesekreter sizi bilgilendirerek işlem sonlanır.
Uygulamaya girebilirsiniz.

(Rehber, Mart 2026'da test edilerek yazılmıştır, telesekreter sistemi zamanla değişikliğe uğrayabileceğinden tuşlar belirtilmemiştir.)

Son düzenleme:
Şu belediye uygulaması için neredeyse banka doğrulaması yapıyoruz. Eziyet gibi uygulama. Rootlu cihazı bile engelliyor. Zamanında çok eziyet çektirdi.

@LA Knight, Banka uygulamalarından çok kötü bir uygulama hocam; geçen hafta telefona format attım, Garanti/Akbank fazladan bir SMS ile gelen şifreyi isteyip direkt hesabımı verirken, İstanbulkart kalmış 153'ü aramadan telefonu eşleştirmem diyor. Hazır yeni Techolay teşvikleri gelmişken makalesini yazayım dedim.

Beterin beteri bu halt, yakınımda akbil makinesi olsa mobil uygulamaya elimi sürmem. Ciddi ciddi şu uygulamayı kullanmadan İstanbulkart işlerimi halledebilir miyim diye bakındım durdum; buna en yakını, banka uygulamalarına kartı ekleyip direkt para göndermek ve talimatı akbil okuturken yükletmek. Ancak abonman için hiçbir çare yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…