ayanokoji

Becerikli
Hayatımın hatasını yaparak 71.74 OBP ile istediğim 71.64 OBP'lik liseyi yazdım. LGS Puan'ım 256'ydı ve 2024 taban puanı 280'di. Bu yüzden yerel yerleştirme ile yazmıştım ama OBP ile gelmedi, sonra taban puanlarına bakınca farkettim ki eğer sınav puanıyla girseydim gelecekmiş. Ne düşünüyorsunuz?

Kardeşim bu hayatımın hatasını yaptım muhabbetlerine ileride bir taraflarınla o kadar güleceksin ki anlatamam. Akışına bırak. Hayat bitmedi. Önündeki sınav olan YKS'de de okulu iyi olan değil disiplini iyi olan başarılı oluyor. Son senende keşke okula gitmesem de evde çalışsam diyeceksin. Lisenin bir önemi yok.

Kardeşim bu hayatımın hatasını yaptım muhabbetlerine ileride bir taraflarınla o kadar güleceksin ki anlatamam. Akışına bırak. Hayat bitmedi. Önündeki sınav olan YKS'de de okulu iyi olan değil disiplini iyi olan başarılı oluyor. Son senende keşke okula gitmesem de evde çalışsam diyeceksin. Lisenin bir önemi yok.
Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Lise, üniversite/akademik hayat için çok önemli. Çevren, lisede şekilleniyor. Bu büyük bir gerçek. Konum ve sınıfındaki öğrenciler bakımından kötü bir lisedeysen istesen de istemesen de bu durum seni etkiliyor. Sen azimle çalışsan bile öğretmenlerin iştahlı olmuyor.

Bu sebeple ne yapıp ne edip kendinizin kat kat üstünde olan okulları tercih etmeye çalışın. Çevrenizdeki herkes sizden iyi olsun. Unutmayın, bir ortamdaki en başarılı kişi sizseniz yanlış ortamdasınız.

Nakil ile deneyeceğim umarım gelir, ilginiz için çok teşekkür ederim.

Sıralama ve diliminiz okulu karşılıyorsa, kalan tercih dönemlerinizde tekrar yazabilirsiniz istediğiniz o okulu. Süreçte bir değişiklik mi oldu?
İlk tercihde OBP ile seçmeme rağmen nakillerde LGS ile seçme şansım var mı?

Son düzenleme:
Nakil ile deneyeceğim umarım gelir, ilginiz için çok teşekkür ederim.

İlk tercihde OBP ile seçmeme rağmen nakillerde LGS ile seçme şansım var mı?
Evet, ilk tercihlerden sonra okul açılana kadar birkaç tercih döneminiz yine oluyor. Okullar başlayınca artık nakil deniyorsunuz. Sistem değişmedi ise böyle. Halihazırda bir okula LGS diliminiz yetmiyorsa o zaman o okulu tercih edemiyordunuz, ancak diliminiz yetiyorsa tekrar tercih listenize alabilirsiniz. Sistem umarım değişmemiştir, değiştiyse lütfen beni düzeltin. Kesin bilgi içinde rehberlik hocanızla konuşun.

Evet, ilk tercihlerden sonra okul açılana kadar birkaç tercih döneminiz yine oluyor. Okullar başlayınca artık nakil deniyorsunuz. Sistem değişmedi ise böyle. Halihazırda bir okula LGS diliminiz yetmiyorsa o zaman o okulu tercih edemiyordunuz, ancak diliminiz yetiyorsa tekrar tercih listenize alabilirsiniz. Sistem umarım değişmemiştir, değiştiyse lütfen beni düzeltin. Kesin bilgi içinde rehberlik hocanızla konuşun.
Çok teşekkür ederim. Dört yıl boyunca ortaokulda bile zor dayandığım bir insan ile tekrar dört yıl geçirmeyeceğim için çok mutluyum.

Okulu iyi olan önemli değil mi? Sanırım hiç meslek lisesine veya düşük bir okula gitmediniz. Size şöyle örnek vereyim Fen lisesi öğretmeni ile meslek lisesi öğretmeni aynı mıdır? Daha fazla ayrıntı vermeme gerek yok diye düşünüyorum. Ortam konularına girmiyorum bile.