Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MeReKGs67

Uzman
Ubisoft gibi oyun platformlarında paylaşımlı hesaplar kullanıyorum ama bunlarda Steam gibi çevrimdışı modu yok yani çevrimiçi modda bu yüzden bazen diğer oyun oynayanların saveleriyle karışma veya oyundan atma gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Normalde direk ayarlardan Ethernet bağlantısını kesip o şekilde sıkıntısız oynayabilirim ama bu diğer internet lazım olan şeyleri de kullanamamam anlamına geliyor. Sadece belli programlar için internet erişimini nasıl kısıtlayabilirim?

Net limiter programı var mış onu indirdim bağlantıyı kes dediğimde işe yaramıyor ama indirme limitini 1 byte yaptım işe yaradı lakin bu program da paralı belli bir kullanım süresi var ben başka bir alternatif arıyorum.

Çözüm
Portmaster bu işe yarıyordu diye hatırlıyorum:

Burada sonun system rules'undan açık kalması gerekenleri falan söylüyor herhalde önemli diyor.

Güncelleme hizmetleri, lisans hizmetleri ve Windows store için engellememek gerekir. Ben kullanmadığım için gerek duymadım. Eğer sen de diyelim güncelleme yapacaksın ya da Windows store'dan uygulama indireceksin o zaman programı devre dışı bırakırsın sadece işin bittiği zaman tekrar aktif edersin.

Şu işaretlediğim kısım olduğu yer ile etkinleşip, devre dışı kalıyor.
1734642945160.webp

Güncelleme hizmetleri, lisans hizmetleri ve Windows store için engellememek gerekir. Ben kullanmadığım için gerek duymadım. Eğer sen de diyelim güncelleme yapacaksın ya da Windows store'dan uygulama indireceksin o zaman programı devre dışı bırakırsın sadece işin bittiği zaman tekrar aktif edersin.

Şu işaretlediğim kısım olduğu yer ile etkinleşip, devre dışı kalıyor.
Eki Görüntüle 108638
Screenshot_92.webp

Bence bu kadar kurcalamaya gerek yok gibi duruyor :D Bir kişi de böyle bir çözüm bulmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman elleşmeyeyim internet hızında da düşüş yok gibi DNS ile VPN farkı ne tam olarak

Bu arada deneme amaçlı bu konunun başlığını gizli sekmede aynı şekilde aratmama rağmen bu konu ilk sayfada karşıma çıkmadı başka başka siteler çıktı bir de birkaç tane Technopat konusu. "Techolay" Google'da tam ağırlığını koyamamış anlaşılan sonuçta 1 senelik forum ondan herhalde. @Recep Baltaş Saçmalıyor da olabilirim birkaç bilgimden hareketle konuştum

@10732 hocam simple Firewall'da filtrelemeyi açtığım zaman Edge çalışmıyor Microsoft uygulaması olduğu için herhalde

Son düzenleme:
O zaman elleşmeyeyim internet hızında da düşüş yok gibi DNS ile VPN farkı ne tam olarak

Bu arada deneme amaçlı bu konunun başlığını gizli sekmede aynı şekilde aratmama rağmen bu konu ilk sayfada karşıma çıkmadı başka başka siteler çıktı bir de birkaç tane Technopat konusu. "Techolay" Google'da tam ağırlığını koyamamış anlaşılan sonuçta 1 senelik forum ondan herhalde. @Recep Baltaş Saçmalıyor da olabilirim birkaç bilgimden hareketle konuştum

@10732 hocam simple Firewall'da filtrelemeyi açtığım zaman Edge çalışmıyor Microsoft uygulaması olduğu için herhalde

Büyük ihtimalle Edge'yi engellemiş olabilirsin. Simple Firewall'dan kontrol etmelisin.