Sosyal üyelerinin yapabildiği bir eklenti olabilir. Ama bu isteğe bağlı olacak. Böylece isteyen kurar, isteyen kurmaz. Bu yavaşlamaya da sebep olmaz. Bu eklentiler açık kaynaklı olabilir ve bu eklentilerle mesela tema eklenebilir, ekstra mod sağlayabilir. Açık kaynaklı olduğu için güvenlik sıkıntısı olursa "Rapor" düğmesine basılıp şikayet edilebilir. Hem istediğimiz gibi kişiselleştirebiliriz hem de isteğe bağlı olduğu için isteyen kurabilecek. Mesela ben üstte ekstra buton olmasını istiyorum diyelim ve bunun modu geliştirildiyse eklenti alanından kurabileyim. Bu siteyi yavaşlatmaz hem. Yavaşlatır ama kurana yavaşlatır belki.
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Detaylar
Kim cevapladı?İtachi Uchiha
Yetkin
Site yavaşlar.
Asily
Üstün
Eklentiyi kurana yavaşlar. Hem özelleştirme kazanır forum.
Eksileyenler lütfen neden eksilediğinizi söyler misiniz ona göre ben de bir fikir kazanmış olurum.
İtachi Uchiha
Yetkin
Her halükarda sunucuya yük binmeyecek mi?Eklentiyi kurana yavaşlar. Hem özelleştirme kazanır forum.
Tarayıcı eklentileri ile kendin yapabilirsin, forum üzerine kurmana gerek yok. Forum'a kullanıcıların betik kurabilmesi de güvenli değil. Aynı CPU ve RAM üzerinde çalışacağı için senin sunucuyu yoracak bir eklenti kurman herkesin hızını etkiler.
Asily
Üstün
Tarayıcıda çalışabilecek.Tarayıcı eklentileri ile kendin yapabilirsin, forum üzerine kurmana gerek yok. Forum'a kullanıcıların betik kurabilmesi de güvenli değil. Aynı CPU ve RAM üzerinde çalışacağı için senin sunucuyu yoracak bir eklenti kurman herkesin hızını etkiler.
Site verilerinde mesela. Kurulu olucak o.
Site verilerinde çalışacak.
- Makaleler
- 62
19.700 tane üye var. Hadi bunların %25'i forumu aktif kullanıyor diyelim. 4925 kişi. Hepsi bir eklenti yapsa, 4925 eklenti. Bunlar açılsa da açılmasa da sunucuya yük bindirir. Site yavaşlar. Gerek yok bence. Yönetimin eklemeyi uygun bulduğu eklentiler yeterlidir.
- Makaleler
- 3
İstediğiniz şey XenForo eklentisi mi yoksa tarayıcı eklentisi mi? XenForo eklentisi ise isteyen kurar Isteyen kurmaz diye bir sey yok. Tarayiciniza bir şey yapılmıyor, sunucuya kuruluyor. Tarayıcı eklentisi ise eklenti yapıp konu açıp tartışmanıza halihazırda bir engel yok. Denetim tarafını forumun ustlenmesi sacma olur.
Bu ne demek?Tarayıcıda çalışabilecek.
Site verilerinde mesela. Kurulu olucak o.
- Makaleler
- 20
Bu dediğiniz şey iki yolla olabilir:
- Siteye özel tarayıcı eklentisi oluşturmak ve kurmak.
- XF üzerinde kurmak.