80

Başarılı
İlk 1.000!
Makaleler
1
İsveç, topluma kazandıramadığı göçmenlerin geri dönüşü için 34000 dolara kadar para teklif ediyor.

Topluma kazandırdığı var mı ki 🤡
Ukraynalıların çoğu topluma uyuyor ve dili öğrenmek için de çabalıyor. Yüce dine inanan toplumlar hakkında aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Örnek:

Öğretmen de Kyiv’den Strasbourg şehrine gelip Ukraynalılara yardım etmeye başlamış. Başının çaresine bakmak için dili öğrendiğini söyleyen öğrenciler var. Savaştan beri “başının çaresine bakmak” yaşam stilleri olmuş.

Son düzenleme:
Maalesef öyle. Uyum sağlayabilenler çok nadir çıkıyor. İran, Mısır ve Cezayir gibi ülkelerden arkadaşlarım var fakat o kadar iyi eğitim almışlar ki bazen cidden o ülkelerden olduklarına inanamıyorum. Bir İngiliz veya Alman’dan kültür olarak farkları yok. Kısacası, başaran başarabiliyor ama çok kısıtlayıcı bir toplumda yaşayanlar, Avrupa’ya gelince de ülkesinin geri kalmasını sağlayan değerleri bırakmıyor. Özellikle de eğitim almayan mültecilerde bu durum daha yaygın. Afganistan’da kadınların sesleri, topluma açık yerlerde yasaklanmıştı ve konuşamıyorlardı. Modern bir topluma geldiklerinde ne yapacaklarını tahmin etmek çok zor.