KaymakliLokum

Çalışkan
PlayStation 5 "ithalatçı garantisi" yahut "ithal eden satıcı"

Her şeyde olduğu gibi genelden hariç başıma gelen bir olayı anlatacağım. Sürekli PlayStation 5 alıp satıyordum elimden geldiğince, Bilkom garantisini her zaman tercihim oldu. Kapalı kutu vermem, kafamın ağrımaması, muhatabın belli olması güzeldi. Paketlemeleri gerçekten resmiyette düşmüş bir şey, muhatap ve garanti açısından. Bugün başıma bir olay geldi; PS5 DualSense aldım, ne olabilir ki? Biraz geçerek anlatayım. Bilkom garantili çok güzel ama fiyatı yüksek. Bende ithalatçı garantiliden yana da alım yapmak istedim, gerek çeşit anlamında olsun. Bilkom X değerindeyse, ithal -X değerinde olsun, fiyat düşsün, fiyatı benim yükseltmediğim anlaşılsın anlamında ithalatçı garantili DualSense'den alım yaptım. PS5 DualSense bir kutu siyah, diğer bir kutu beyaz sipariş verdim. Biri Çin'e, birisi EU satılmak üzere kutulanmış, yani sanırım Çince, diğeri İngilizce. Direk tüm kutuları siyah yollamış, üstelik bir kutu beyaz gönderim yapalım dediğim halde yıpranmış kutulu ürün yollandı. V1 ile V2 aynı fiyattan verdi, içime hiç sinmedi doğrusu. Bilkom almak her zaman daha iyi, en azından müşteriye değer veriliyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya tabiki ürün Aynı ürün ama paketleme kutulama özen şimdi bir kutuda başka bir kutuda başka lisanda yazı olunca kötü duruyor sanki benim aklımda şöyle bir izlenim bıraktı satamadığı köşede kalmış paketi yolladı çünkü kutu çok özensiz kaça sene önceki seri üstünde çince yazılar bulunuyor Resmi Bir satıcıdan alınca orijinal Kargo kutusu paketlenmesi ilk senin elinde olan parıl parıl bir kutuyla belki ithal edilirken 50 kere elden ele geçmiş bir kutu satıcı olarak beni bile rahatsız etti zaten son zamlardan sonra almam artık ps5 İtibardan tasarruf olmaz diye satıyordum çok bir kar gütmeden ama her zaman büyük firmalardan direk alışveriş yapmak daha iyi ben rafıma koyarken ki o güzellik müşteri için de öyle ben müşteriye o malzemeyi gösterirken hırpalanmış bir kutu üzülüyorum bu sadece ithal garanti içinde değil şimdi diyelim ki müşteri alışveriş yaptı poşet vericem dümdüz tertemiz bir poşet vermek ve hırpalanmış 2. el bir poşet arasında çok fark var veya fotokobi çekicem müşteri şeffaf dosya istedi onunda hakkı dümdüz tertemiz bir şeffaf dosya ben yere düşmüş sıkışmış pürüzlü bir dosya vermek istemem.