ben o kutuyu alıp kurye arkadaşın arabasına zorla sokamam burada sorun bende değil.
Kutuyu alıp zorla kuryenin arabasına sokun demedim zaten, teslimat kodunu söylemediğiniz müddetçe ürünü teslim etsede ürünü teslim almamış sayılırsınız. Suçta sizin üstünüze kalmazdı. Kurye tabii ki geri götürmek veya tutanak tutmak istemeyecek adam neden risk alıp kutuyu geri götüsün veya tutanak tutsun. Orda adama ben bu şekilde alamam diye yapıcı bir şekilde konuşsaydınız paşa paşa geri götürürdü.

Kutuyu alıp zorla kuryenin arabasına sokun demedim zaten, teslimat kodunu söylemediğiniz müddetçe ürünü teslim etsede ürünü teslim almamış sayılırsınız. Suçta sizin üstünüze kalmazdı. Kurye tabii ki geri götürmek veya tutanak tutmak istemeyecek adam neden risk alıp kutuyu geri götüsün veya tutanak tutsun. Orda adama ben bu şekilde alamam diye yapıcı bir şekilde konuşsaydınız paşa paşa geri götürürdü.
zaten sorun şu ki bana en başından hiçbir şekilde teslimat kodu gelmedi ki ben kuryeye teslimat kodu söyleyeyim. Bana ürünün dağıtıma çıktığına dair bir mesaj bile gelmedi. Ben nasılsa daha dağıtıma çıkmadı diyerek evden çıktım, köpeğimi veterinere götürmem gerekiyordu. Ben evden çıktıktan 2 dk sonra kurye kapıyı çalmış annemi bu konuda çok tembihledim kendisi de ona söylediğim gibi tutanak tutmak istemiş kurye kabul etmeyince ürünü kabul etmediğini belirtmiş bu seferde kurye ürünü geri götüremeyeceğini söyleyerek gitmiş. Destek hattını arayarak talep oluşturmamız gerektiğini ancak o şekilde başka gün adrese uğrayarak tutanak tutabileceğini söylemiş. Kurye bu şekilde söyledikten sonra o noktada bizimde yapacak bir şeyimiz kalmıyor kapıyı açan ben olsam bende kuryenin eline zorla sıkıştıramazdım ürünü, burda tüm sorun kargo firmasına ait bunu itopya ile kendilerinin çözmesi gerekli. Daha öncesinde de belirttiğim gibi kargo firmasından yaşanan hiçbir sorun tüketicinin üstüne yıkılamaz, tamamen satıcı ve kargo firması kendi arasında çözmelidir. Neticede kargo firmasını ben seçmiyorum itopya kendisi anlaşmalı olduğu firmayla yolluyor. Bunun seçimi bana ait olsa zaten başka bir kargo firmasını seçerdim.

Son düzenleme:
zaten sorun şu ki bana en başından hiçbir şekilde teslimat kodu gelmedi ki ben kuryeye teslimat kodu söyleyeyim. Bana ürünün dağıtıma çıktığına dair bir mesaj bile gelmedi.
O konuda da siz haklısınız, UPS kargo maalesef ülkemizde rezalet bir hizmet sergiliyor. Bu yılın başında bir kargomu patlatmışlardı. Tazminat talep ettim bakmadılar, toplasanız 100 liralık bir ürün olduğu için çok üzerine düşmedim ama bu kadar ufak bir üründe bile bu kadar pürüz bir firma olduğu için allah bunların eline insanı düşürmesin.

O konuda da siz haklısınız, UPS kargo maalesef ülkemizde rezalet bir hizmet sergiliyor. Bu yılın başında bir kargomu patlatmışlardı. Tazminat talep ettim bakmadılar, toplasanız 100 liralık bir ürün olduğu için çok üzerine düşmedim ama bu kadar ufak bir üründe bile bu kadar pürüz bir firma olduğu için allah bunların eline insanı düşürmesin.
Aynı şekilde düşünüyorum, hani en azından ürünü satın aldıktan sonra kargo firmasını seçme şansımız olsa sistem daha düzgün işler diye düşünüyorum. Örneğin bugüne kadar yurtiçi kargo firmasıyla hiçbir sorun yaşamadım ve her siparişimde teslimatı ertesi gün sağlam bir şekilde sağladılar. Seçme şansım olsa yurtiçi kargoyu seçerdim. kendileri paketi açıp kontrol etmek istediğimde izin veriyorlar. Daha geçenlerde kahvaltı takımı sipariş etmiştik kırılabilecek bir ürün olduğundan açıp kontrol etmek istedik kurye açıp tek tek kontrol etmemizi bekledi. tabaklardan birisi kırık çıktı ve kurye arkadaş tutanak tutarak bütün paketi ağır olmasına rağmen geri aldı, hatta iki paket olduğu için birini indirmesinde ben yardım ettim. Bu şekilde bir memnun kalacağım bir kargo süreci yaşamak için kargo ücretini ödemeye razıyım açıkçası.

Bugün Rog’un kendi sitesinden cihazın seri numarasını girip kontrol ettiğimde cihazın servis kaydına ulaştım cihaz 4 günlük bir servis sürecinden geçmiş. Artık bunun üstüne bana cihazın sıfır olduğunu savunma şansları kalmadı. Olay tüketici heyetine gitse bile kesinlikle haklı çıkacağımı düşünüyorum

Son düzenleme:
Aynı şekilde düşünüyorum, hani en azından ürünü satın aldıktan sonra kargo firmasını seçme şansımız olsa sistem daha düzgün işler diye düşünüyorum. Örneğin bugüne kadar Yurtiçi Kargo firmasıyla hiçbir sorun yaşamadım ve her siparişimde teslimatı ertesi gün sağlam bir şekilde sağladılar. Seçme şansım olsa Yurtiçi Kargo'yu seçerdim. Kendileri paketi açıp kontrol etmek istediğimde izin veriyorlar. Daha geçenlerde kahvaltı takımı sipariş etmiştik kırılabilecek bir ürün olduğundan açıp kontrol etmek istedik kurye açıp tek tek kontrol etmemizi bekledi. Tabaklardan birisi kırık çıktı ve kurye arkadaş tutanak tutarak bütün paketi ağır olmasına rağmen geri aldı, hatta iki paket olduğu için birini indirmesinde ben yardım ettim. Bu şekilde bir memnun kalacağım bir kargo süreci yaşamak için kargo ücretini ödemeye razıyım açıkçası.

Bugün ROG'un kendi sitesinden cihazın seri numarasını girip kontrol ettiğimde cihazın servis kaydına ulaştım cihaz 4 günlük bir servis sürecinden geçmiş. Artık bunun üstüne bana cihazın sıfır olduğunu savunma şansları kalmadı. Olay tüketici heyetine gitse bile kesinlikle haklı çıkacağımı düşünüyorum.

Çok geçmiş olsun.

Teşekkürler Hocam

Bugün kendileriyle tekrardan görüştüm ve iade kodunu vermeyi kabul ettiler. Hatta beylikdüzü şubesinden bir beyfendi ile görüştüğümde kendisi kutunun içerisine şikayetimi belirttiğim bir not bırakmamı aynı zamanda kendi ismini belirtmemi bu sayede bizzat kendisinin de ürünü kontrol edeceğini eğer gerçekten benim dediğim gibi bir durum mevcutsa ürün kutusundaki hasarın bir öneminin olmadığını dile getirdi. Zaten şikayetimi açıkça belirttim kargo etiketi ve kutu içeriğini gördükten sonra bir de servis geçmişini kontrol ederlerse durumu gayet iyi anlayacaklardır diye düşünüyorum. Her türlü haklı durumdayım ve kanıtlarım fazlasıyla güçlü. Bu şekilde bir güncelleme yapmak istedim. İade sonucu açıklandığında tekrardan buraya yazarım.

Son düzenleme: