Nasıl yapmalıyım CMOS reseti.

@Bandırmalı1965 şu an CMOS reset yapıyorum ama yanlış yaparım diye ellemedim vazgeçtim nasıl yapabilirim dediğiniz pine güç takılıyken mi değdirecegim?

USB'den BIOS flashback yaparken USB'i FAT32 olarak yeniden biçimlendirdiniz mi?

Anakartta 2 pin olur CLR_CMOS için clrtc yazar bu 2 pine tornavida ile kısa devre yaptırın olmazsa BIOS pilini çıkarıp 20-30 dakika bekleyin kapasitörlerdeki elektrik gitsin tamamen.

Hala yanıyor tek slot taktım RAM'i.

USB'den BIOS flashback yaparken USB'i FAT32 olarak yeniden biçimlendirdiniz mi?

Anakartta 2 pin olur CLR_CMOS için clrtc yazar bu 2 pine tornavida ile kısa devre yaptırın olmazsa BIOS pilini çıkarıp 20-30 dakika bekleyin kapasitörlerdeki elektrik gitsin tamamen.

Şimdi bilgisayarda güç yokken mi yapayım bunları yoksa prizden sökeyim mi direk PSU'yu.
ve evet biçimlendirdim

"Rst sw" nedir bu arada?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala yanıyor tek slot taktım RAM'i.

Şimdi bilgisayarda güç yokken mi yapayım bunları yoksa prizden sökeyim mi direk PSU'yu.
ve evet biçimlendirdim

RST SW nedir bu arada.

Güç yokken işlemi yapın. Prizden çekin

Donanımsal yeniden başlatma yeri reset Switch Windows'taki yeniden başlatma gibi.

Güç yokken işlemi yapın. Prizden çekin.

Donanımsal yeniden başlatma yeri reset Switch Windows'taki yeniden başlatma gibi.

Şu anda dediğinizi yaptım pili çıkardım prizden de çektim saat 8 de tekrar deneyeceğim aktif olur musunuz o saatte bir de hocam acaba? BIOS son sürüme güncellemeye çalıştığım için mi böyle oldu belki eskiydi hiç kontrol etmedim güncellerken.

@Hasan Merkit hocam sizin sunabileceğiniz alternatif bir çözüm var mı? Saat 8 gibi deneyeceğim.

Şu anda dediğinizi yaptım pili çıkardım prizden de çektim saat 8 de tekrar deneyeceğim aktif olur musunuz o saatte bir de hocam acaba? BIOS son sürüme güncellemeye çalıştığım için mi böyle oldu belki eskiydi hiç kontrol etmedim güncellerken.

@Hasan Merkit hocam sizin sunabileceğiniz alternatif bir çözüm var mı? Saat 8 gibi deneyeceğim.
Çözüm olacağını pek sanmıyorum ama BIOS sürümü düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Rastgele deneyin. En güncelden 2 sürüm eskiyi deneyin.

Denedim ekran hala yok ama denerken kendini yeniden başlattı.

@Bandırmalı1965 sonuç aynı DRAM yanıyor.

Denedim ekran hala yok ama denerken kendini yeniden başlattı.

@Bandırmalı1965 sonuç aynı DRAM yanıyor.

RAM bozuldu herhalde @LH44 @Ayhan Dönmez hocam anlar mısınız bu konuda bilginiz var mı?