İyimser kalmayı başarabiliyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heitaus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 121

Heitaus 124

Üstün
Makaleler
2
Yer
İzmir
Delirmemek için şart olan durumdur aslında. Kafanı hangi yöne çevirirsen çevir kötü bir şeye rastlaman yüksek olasılık, bazı şeylerin de bilerek algımıza işletildiğini düşünüyorum.

Her insan farklı bir sebepten ötürü iyimser tarafını kaybedebilir. Geçmiş anılar, hatalar, gelecek kaygısı, iş, okul, bağımlılıklar, (oyun bağımlılığı dahil olmak üzere) toksik çevre ve nicesi olmak üzere insanın hayatını kötü etkileyebilecek bir sürü şey var. Bunlardan kendinizi soyutlayabiliyor musunuz? Ben uzun zamandır bunu deniyorum. Hayat görüşlerine saygı duyduğum birçok insanın da bu görüşü hayatlarının merkezine almaya çalıştıklarını fark ettim.

Genelde başıma gelen; optimistik kalmayı başardığım dönemlerde, sanki kasıtlı yapılıyormuş gibi üst üste berbat hissettirecek olayların yaşanması. Ve buna karşı direncim henüz yeteri seviyede değil, muhtemelen birçoğunuzun da değil. Kendimize dürüst kalabilmemiz önemli. Ve bazen de hayat o kadar sertleşiyor ki, kendini taşlaşmış gibi hissedip bazı olaylara reaksiyon veremeyebiliyorsun. Halbuki buna fazlasıyla üzülmen, sinirlenmen, streslenmen, mutlu olman, heyecanlanman gerekti.

İyimserlik değil de umursamıyorum, yarın ne olacağım belli olmadığı halde seneler sonra olacak bir şeyi düşünüp kendimi üzemem. Dozunda olacak şekilde geleceği düşünürüm ama çoğu zaman anı yaşarım. Çünkü geri gelmeyecek, her saniye de iyimser olacağını düşünmüyorum kimsenin. Ancak umursamaz olunur. Ne yaparsan yap bazen olmaz, çünkü kader böyle ister. 1 saat sonramız bile belli değil, evrene bakınca yaşam da boş. Öylesine yaşıyoruz işte bazı şeyleri takmamak gerek.

Ve hocam daha da kötü durumlar yaşayabileceğimizi de unutmamak gerekiyor, bunu yapmazsak deliririz zaten hepimiz. Kısa sürede en yakınımı kaybettim ve emin ol hala daha kötüleri olabiliyor diye düşünüyorum ve çoğu kişiye göre umursamazım hala. Bu hayatta bu dediğim iki şeyi yapmadan yaşamak mümkün değil, takmamaya çalışıyorum her zaman. Ben de umursadığım zaman taktığım zaman neler olduğunu biliyorum çünkü.

Bazen küçük çaplı düşününce yaşanan olaylara aşırı kafa takabiliyorsun. Sonrasında bu dünyadaki ömrünün ne kadar kısa olduğunu ve değmeyeceğini fark edince o üzüntü sönümleniyor bende az da olsa. Tamamen yok edemezsin, insan olduğundan aklının bir köşesinde hep oluyor. Sadece alışıyorsun; iki günlük ömürde de alışmaktan başka çare yok. Zaman geçmez yoksa.

Herkesin derdi farklıdır fakat ortak nokta olarak bu dertlerle yaşamayı öğrenmek gerek kısaca.

Çok karamsar bir insanım, evham benim göbek adım gibi bir şey. Keşke böyle olmasa ama şartlar böyle.

Çok karamsar bir insanım, evham benim göbek adım gibi bir şey. Keşke böyle olmasa ama şartlar böyle.

Karamsar olduğunu kabullenmek başka bir nokta. En karamsar olduğum dönemlerde bile bunu farklı kalıplara sığdırırdım bahane üretmek amacıyla. Umarım bakış açını değiştirebilirsin bir gün hocam.

YKS öğrencisi olduğum süre boyunca pek sanmıyorum veya da bu süreç bitene kadar.

YKS öğrencisi olduğum süre boyunca pek sanmıyorum veya da bu süreç bitene kadar.

Ben de öyleyim, lakin staj falan derken kafam sınavdan uzak kalıyor. Sinava çalışıp çalışmayacagıma da hala karar vermedim açıkçası. Hakkımizda en iyisi olsun.

Hocam üzülmenin veya kafaya takmanın sonucu değiştirmeyeceği konuları aklından silip atmayı öğrenebilirsen her şey biter.

İyimser kalanlara çok özeniyorum vallahi. Keşke onlar kadar hayattan zevk alabilsem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…