Heitaus 124

Üstün
Makaleler
2
Yer
İzmir
Delirmemek için şart olan durumdur aslında. Kafanı hangi yöne çevirirsen çevir kötü bir şeye rastlaman yüksek olasılık, bazı şeylerin de bilerek algımıza işletildiğini düşünüyorum.

Her insan farklı bir sebepten ötürü iyimser tarafını kaybedebilir. Geçmiş anılar, hatalar, gelecek kaygısı, iş, okul, bağımlılıklar, (oyun bağımlılığı dahil olmak üzere) toksik çevre ve nicesi olmak üzere insanın hayatını kötü etkileyebilecek bir sürü şey var. Bunlardan kendinizi soyutlayabiliyor musunuz? Ben uzun zamandır bunu deniyorum. Hayat görüşlerine saygı duyduğum birçok insanın da bu görüşü hayatlarının merkezine almaya çalıştıklarını fark ettim.

Genelde başıma gelen; optimistik kalmayı başardığım dönemlerde, sanki kasıtlı yapılıyormuş gibi üst üste berbat hissettirecek olayların yaşanması. Ve buna karşı direncim henüz yeteri seviyede değil, muhtemelen birçoğunuzun da değil. Kendimize dürüst kalabilmemiz önemli. Ve bazen de hayat o kadar sertleşiyor ki, kendini taşlaşmış gibi hissedip bazı olaylara reaksiyon veremeyebiliyorsun. Halbuki buna fazlasıyla üzülmen, sinirlenmen, streslenmen, mutlu olman, heyecanlanman gerekti.