İzlediklerimi ve gördüklerimi kolay unutuyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blackss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 125
  • Etiketler Etiketler
    neden

Blackss

Uzman
Merhaba arkadaşlar.

Benim sorunum okuduğum kitapları, izlediğim filmleri, dizileri, oynadığım oyunları çabuk unutmam. Mesela kuzenim var adam 10 sene önce izlediği filmi bile her ayrıntısına kadar anlatabiliyor. Ben ise 3-4 sene önce izlediğim filmi, diziyi, kitabı her şeyini unutmuş oluyorum. Mesela dün 5-6 sene önce izlediğim bir Black mirror bölümü izledim her şeyini unutmuşum ya. Sanki ilk defa izliyor gibi hissettim sadece 2-3 sahnesinde böyle aa burayı hatırlıyorum dedim o kadar. Ne başını hatırlıyormuşum ne ortasını ne sonunu.

Sizce bu normal mi? Siz nasılsınız?

B12 eksikliği veya aşırı stres olabilir. Sürekli düşünüyor musunuz?

Aslında iyi yanından bakın sevdiğiniz bir diziyi tekrar tekrar izleyebilirsiniz hem aynı zevki alıyorsunuz.
Bende B12 eksikliği yok ama hafızası iyi olan birçok tanıdığım pek iyi olmadığını söylerlerdi ve hep dedikleri de zevk alarak izlediğim dizi ve filmleri unutup tekrar tekrar izlemeyi isterdim derlerdi.

B12 eksikliği veya aşırı stres olabilir. Sürekli düşünüyor musunuz?
Aşırı stresli bir insan değilim ama kafamın içi sürekli düşünce olur genelde evet.

Hocam dizi film izlerken evet güzel iyi yanı oluyor ama genel olarak bir sorun değil mi bu? Sonra erken yaşta Alzheimer belirtisi falan göstertmesin.

Kontrole gidin. Küçümsenecek bir şey değil. Bende de B12 eksikliği var ama o kadar unutkan değilim. İğnelerle takviye alıyorum

Aşırı stresli bir insan değilim ama kafamın içi sürekli düşünce olur genelde evet.
Aşırı düşünceden kaynaklı algı kapasitenizi iç dünyanızda yaşıyorsunuz. Daha fazla odaklanmaya ve düşünmemeye çalışın. Aynı sorunu bende yaşıyorum. He ben açıkçası gitmesi için çaba harcamıyorum çünkü sevdiğim bir hobiyle ilgilenirken çok hızlı öğrenmemi sağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…