Şehir için konuşursak sahil şeridindeki birkaç yer hariç kötü bir şehir. Doğma büyüme İzmirliyim, şehir içinde iyi yerlerden biri olan Güzelyalı'da sahil apartmanlarından birinde yaşıyordum ama önceki yaz hem deprem korkusu hem şehirden bıkkınlık yaşadığım için Urla'ya taşındım. Şimdi iş için günde 70 km yol yapıyorum ve ona rağmen kararımdan çok memnunum. Siyasi mücadeleden zarar görüyor, yerel yönetimin beceriksizliğinden zarar görüyor, göçlerden zarar görüyor, son 15 yıldır nüfusu kaldıramayan yollar ve altyapıdan dolayı zarar görüyor. İyiye de gitmeyeceği ortada.

İl sınırları olarak İzmir'den konuşursak iş değişir, şehre 1-1.5 saatlik mesafe içinde çok güzel yerlere sahip.

Türkiye'de bir İstanbul daha çıkarabilecek potansiyelde olup bu potansiyeli belediye başkanları tarafından harcanmış kendi iç sorunlarıyla yıllardır boğuşan bir şehir. Bir semtten diğerine gitmesi kolay koca şehirde uçtan uca 2-3 anayol var o yollardan hep geçiyorsun o yüzden ilk defa gelen birisi önce Konak'a gidip (Otobüslerin toplanma yeri) oradan istediği semte gidebiliyor.

İzmir'de doğup büyüyen için başka ile taşınmak zulümdür özellikle yaşlı kesim için. Böyle de bir büyüsü var ulaşım kolaylığından mıdır nedendir bilinmez ama eğer sıfırdan bir hayat kuracaksan İzmir doğru yer değil özellikle Konak ve yakın komşu semtler. (Karabağlar, Buca, Bornova, Gaziemir, Kadifekale, Yenişehir, Uzundere v.s) Resimdeki çember içi sıkıntılı tiplerin yaşadığı mesken tuttuğu yerler bu çemberin dışında çok güzel yerler var nezih semtler var fakat içi tam bir kaos. 1 gün başına bir şey gelmez 2.Gün gelir.

cingen.webp

Resimdeki çember içi sıkıntılı tiplerin yaşadığı mesken tuttuğu yerler bu çemberin dışında çok güzel yerler var nezih semtler var fakat içi tam bir kaos.
Çember alanına bakarsak İzmir şehir sınırları içinde yaşanabilir yerler Narlıdere, Çiğli ve Bornova'nın sanayi bölgesi olarak görünüyor. Narlıdere tamam da Çiğli nasıl Balçova, Güzelyalı, Küçükyalı, Karşıyaka sahil ve Bostanlı'dan daha yaşabilir oldu onu anlamadım. :D

Son düzenleme:
Çember alanına bakarsak İzmir şehir sınırları içinde yaşanabilir yerler Narlıdere, Çiğli ve Bornova'nın sanayi bölgesi olarak görünüyor. Narlıdere tamam da Çiğli nasıl Balçova, Güzelyalı, Küçükyalı, Karşıyaka sahil ve Bostanlı'dan daha yaşabilir oldu onu anlamadım. :D
Karşıyaka Suriyeli dolu. Gıda Çarşısını bilirsin değil İzmir'deki Türkiye'deki en tehlikeli en sıkıntılı mahallelerden birisi olan Tenekeli ve Kuruçay'a yakın oradaki çingenler tırnakçılar hırsızlar Bayraklı'dan başlayıp Bostanlı'ya kadar icraate çıkıyor semtin güzel olması yetmiyor dışarıdan oraya sıkıntılı tipler geliyorsa orası yine güvensiz yine kötü bir semttir. Nezih de değildir. Aslında çemberi dikdörtgen yapmak lazımdı veya hafif sağ yukarı kaydırabilirdim üstünkörü çizdim. Güzelyalı ve Küçükyalı'da Karabağlar tarafından gelen dızolar kekolar ile kaynıyor.

Karşıyaka Suriyeli dolu. Gıda Çarşısını bilirsin değil İzmir'deki Türkiye'deki en tehlikeli en sıkıntılı mahallelerden birisi olan Tenekeli ve Kuruçay'a yakın oradaki çingenler tırnakçılar hırsızlar Bayraklı'dan başlayıp Bostanlı'ya kadar icraate çıkıyor semtin güzel olması yetmiyor dışarıdan oraya sıkıntılı tipler geliyorsa orası yine güvensiz yine kötü bir semttir. Nezih de değildir. Aslında çemberi dikdörtgen yapmak lazımdı veya hafif sağ yukarı kaydırabilirdim üstünkörü çizdim. Güzelyalı ve Küçükyalı'da Karabağlar tarafından gelen dızolar kekolar ile kaynıyor.
Her şehirde bazı kişiler şehrin her yerinde dediğine göre icraate çıkıyor, gezegenin hiçbir yerinde metropoller genel olarak güvenli değildir. Görece Bostanlı, Güzelyalı, Balçova gibi yerler çok daha güvenli oluyor Konak/Buca/Bayraklı merkeze göre.

O zaman dediğine göre şöyle yapalım; iş yarım kalmasın, diğerlerine haksızlık olmasın. Balçova'nın da yaşanmaz denildiği yerde Narlıdere/Çiğli/Menderes/Bornova'yı da katalım. :D

İzmir'de kırmızı renkte taranmış, yaşanılmayacak yerler haritası:

Screenshot_148.webp

Her şehirde bazı kişiler şehrin her yerinde dediğine göre icraate çıkıyor, gezegenin hiçbir yerinde metropoller genel olarak güvenli değildir. Görece Bostanlı, Güzelyalı, Balçova gibi yerler çok daha güvenli oluyor Konak/Buca/Bayraklı merkeze göre.

O zaman dediğine göre şöyle yapalım; iş yarım kalmasın, diğerlerine haksızlık olmasın. Balçova'nın da yaşanmaz denildiği yerde Narlıdere/Çiğli/Menderes/Bornova'yı da katalım. :D

İzmir'de kırmızı renkte taranmış, yaşanılmayacak yerler haritası:

Eki Görüntüle 191711
Maalesef böyle dostum bir tık fazla kaçmış kırmızı ama doğru :) Ben de o çemberin içindeyim birikimim tamamlanınca dışarı atacağım kendimi. Menderes sessiz sakin yaşlı semti bu arada güzel yerleri var kırmızılık yanlışlıkla sıçramış oraya.

Son düzenleme: