İzmir'de bazı işletmeler, belirli süre sipariş verilmediğinde ekstra ücret almaya başladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 143
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 647
  • Etiketler Etiketler
    sipariş

143

Yetkin
İzmir'de bazı işletmeler, sipariş verme zorunluluğu getirdi. Bu zorunluluğa göre siparişinizi verdikten sonra eğer belirli bir süre sipariş vermezseniz, oturduğunuz süreye göre adisyonunuza ekstradan 20-50 TL arasında ücret yansımaya başladı. Bu ücretin yansımaması için bir şeyler sipariş vermeniz gerekiyor.

Aslında bu zaten olan bir şey. Bazı yerlerde sırf masa ücreti diye ilk oturduğunuzda sipariş vermeseniz bile para alıyorlar. 20 - 50 TL çok uçuk bir tutar da değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 143
@8126, öyle işletmeleri tercih etmemeye çalışıyorum. Aslında insanımız da tercih etmese, fiyatları düşürmek zorunda kalırlar ve böyle masa ücretiymiş, sipariş verme zorunluluğu tarzında kurallara da cesaret edemezler.

Başta söyleyeyim ben kafeye falan gitmiyorum.

Yani mantıklı düşünürsek 1 bardak kahve, 1 bardak çay ile kafede sabahtan akşama kadar oturmak sizce normal mi? Bence normal değil.

Benlik bir olay değil ben zaten hiç gitmem kafeye lakin objektif görüşüm bu.

@Gezegen5, arkadaşın vardır. Evin müsait değildir. Arkadaşla oturmaya elbette gidilebilir. Sabahtan akşama kadar tek başına oturanlar da bana da pek mantıklı gelmiyor.

Aslında kafede haksız değil. Kafe doluysa ve hiç sipariş vermeden 1 - 2 saat oturuyorsanız orada adam zarar ediyor. Kendilerince böyle çözümler buluyorlar. Bazıları da doğru düzgün iş yapamıyor ve masa ücretinden para kazanmaya çalışıyor. 2. durumdakiler için bu dediğiniz doğru fakat ilk durumdaki kafelere çok da haksız gözüyle bakamıyorum.

@8126, bir şey sipariş etmeden saatlerce oturanlara ben de sinir oluyorum da çözüm, bence ekstra para almak olmamalı. Farklı çözümü olabilir.

İşletme'nin alanında 2-3 saat oturulup, sohbet muhabbet edilecek ama işletmeden bir şey alınmayacak. O zaman en yakın parka gidin. Adı üstünde İşletme ve İşletme orada bir şeyler satıp, kazanç sağlıyor. Hiçbir şey almadan oturmak değil. Şartların daha da ağırlaştırılması lazım. Starbucks örneği vereyim: Gelip, oturup bir şey alınmıyorsa en az 1 tane büyük boy kahve fiyatı istemelerini uygun görüyorum. İçmeyecek, yemeyecek adam gitmese de olur zaten. Satışını etkilemeyecektir.

Bana hiç mantıksız gelmedi. Bir iki parça sipariş verip 5 saat oturanlar var.

Daha bunlar iyi günler. Daha ne tür saçmalıklar türeyecek göreceğiz. İnsanımız zaten bozulmaya yatkın bir de kötü ekonomi ve kötü yönetim iyice aptal insanlar türemesine yol açıyor. Sonucu ise bu oluyor maalesef. Memlekette herkes kendini zeki zannediyor. Ne şan, şeref, onur, gurur, hayırlı para kazanma ruhu kaldı insanlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…