İzmir şehir olarak kesinlikle dışarıdan mükemmel görünen bir bataklıktır, şehirin zaten yağış oranı son 2 yıldır düşük ve ne zirai ne de sanayi alanındaki sulama kullanımı hiçbir şekilde kontrol edilmemekte öneri ve yerel yönetimin yönlendirme yönetme süreçleri yeterince minimum düzeyde olmakla beraber yerel halkın bilinçsizliği ve yangınlarda bu duruma tuz biber olmuştur. Diyecek bir şey yok umarım yağışlar ülke genelince artış gösterir ve bu durumlar en kısa sürede son bulur, su kullanımının dengesizliği ve yönetimsizliği de uzun vadede çözülmesi gereken sorunlar.

Ülkemizdeki bu bencillik bitmeden olmaz adam geleceğini düşünmüyor biterse bitsin ben zaten ölürüm diyor. Ayrica ülkemiz cahil bir ülke olduğu için suyun önemini hala anlamış değiliz. En basitinden tıraş olurken, dişini fırçalarken suyu kapatmayan belli milyonlarca insan var önce ilk adimlar atılmalı devamı halka bu konuda eğitimler, konferanslar verilerek olmalı. Bana göre Türkiye'de gerçekten bir kuraklik olmadan insanlar böyle laflarla akillanmaz.

Ya dostum konferansı falan bırak TV'ler her akşam salak salak pembe diziler yayınlayacağına 1 saat Trafik kurallarına uyma-Vatandaşlık görevleri-İsrafı önleme-Sağlık-Çevreye duyarlılık gibi bant yayınlar yapsa emin ol bin kat faydalı olur, üstelik her kanalda yayınlarsan mecbur izler herkes, her akşam 1 saat yeter yahu.
Bunlar okullarda okutulsa da çocukluk ve ergenlikte pek bir anlamı olmuyor takan olmuyor, yani ondan diyorum bu TV yayını olayını.

Safranbolu da su kesintisi yaşıyor. Türkiye'yi bekleyen ciddi bir su kuraklığı var, hayırlısı olsun demekten başka elden bir şey gelmiyor...