Kendi maddi durumumu da göz önüne alırsak bu işlerin bana göre olmadığını gelen yorumlardan çok iyi anlıyorum, kısıtlı imkanlarla olmuyormuş demek ki bu işler. Ayrıca da bilgi istiyormuş. Beni hor görmeyin, yanii çok fazla pc'lerden anlamam, biraz işte birikmiş param vardı ve kasam yoktu. Monitör var kasa yok burası da enteresan. Her neyse, o kasalar iyi gibi geldi gözüme ama demek ki değilmiş. Önemli değil. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. Konuyu kilitleyebilirsiniz.

Birikmiş paranız varsa sıfır almanız için bir sebep yok aslında.

Kendi maddi durumumu da göz önüne alırsak bu işlerin bana göre olmadığını gelen yorumlardan çok iyi anlıyorum, kısıtlı imkanlarla olmuyormuş demek ki bu işler. Ayrıca da bilgi istiyormuş. Beni hor görmeyin, yanii çok fazla pc'lerden anlamam, biraz işte birikmiş param vardı ve kasam yoktu. Monitör var kasa yok burası da enteresan. Her neyse, o kasalar iyi gibi geldi gözüme ama demek ki değilmiş. Önemli değil. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. Konuyu kilitleyebilirsiniz.
Bu bütçeye sıfır güzel sistemler olmasa da 2. el güzel sistemler alınabilir aslında.

Kendi maddi durumumu da göz önüne alırsak bu işlerin bana göre olmadığını gelen yorumlardan çok iyi anlıyorum, kısıtlı imkanlarla olmuyormuş demek ki bu işler. Ayrıca da bilgi istiyormuş. Beni hor görmeyin, yani çok fazla PC'lerden anlamam, biraz işte birikmiş param vardı ve kasam yoktu. Monitör var kasa yok burası da enteresan. Her neyse, o kasalar iyi gibi geldi gözüme ama demek ki değilmiş. Önemli değil. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. Konuyu kilitleyebilirsiniz.

Bütçene göre emin ol 2. el güzel seni idare edecek oyun oynatacak sistemler alabilirsin biraz araştır bilen bir tanıdığına danış ilanlara göz at. Temiz bir sürü sistem var.

Kendi maddi durumumu da göz önüne alırsak bu işlerin bana göre olmadığını gelen yorumlardan çok iyi anlıyorum, kısıtlı imkanlarla olmuyormuş demek ki bu işler. Ayrıca da bilgi istiyormuş. Beni hor görmeyin, yani çok fazla PC'lerden anlamam, biraz işte birikmiş param vardı ve kasam yoktu. Monitör var kasa yok burası da enteresan. Her neyse, o kasalar iyi gibi geldi gözüme ama demek ki değilmiş. Önemli değil. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

Vallahi hocam şunu söyleyim cihazların dışındaki değil, içindeki önemli. Aslında o paraya 2. el parçalarla 2010'lu yılların canavarı olan cihazlar toplarsın. Hatta daha iyilerini bile toplayabilirsin. Sarı ve kırmızı sitede de kaliteli hazır sistemler var aslında. Bu arada PSU yani güç kaynağı dışında her şey 2. el olabilir. Güç kaynağı en önemli parça.

Vallahi hocam şunu söyleyim cihazların dışındaki değil, içindeki önemli. Aslında o paraya 2. el parçalarla 2010'lu yılların canavarı olan cihazlar toplarsın. Hatta daha iyilerini bile toplayabilirsin. Sarı ve kırmızı sitede de kaliteli hazır sistemler var aslında. Bu arada PSU yani güç kaynağı dışında her şey 2. el olabilir. Güç kaynağı en önemli parça.

2010'lu yılların canavarı derken o yıllarda çıkıp şu an sistemle beraber bu fiyatlarda olan ama genel olarak iş gören donanımlar var. RX 580, GTX 1080 gibi kartlar mesela. Aslında darboğaz vb. konularda çok bilgim yok olsa elbette yardımcı olurduk kral.

Hepsi birbirinden berbat sistemler. Hem marka hem de kart olarak kötüler. Sizin net bütçeniz nedir? Bütçeniz doğrultusunda, daha iyi öneri yapılabileceğini düşünüyorum.

Benim net bütçem 13 bin isterim ki tamam çok iyi bir şey olmasın ama iyi kötü beni idare etsin ortalama oyunları iyi kötü oynayabileyim ama sıfır toplama kasa ama kendim toplayacağım bir şekilde. 2. ele gelirsek de yukarıda da belirttim çok fazla anlamam hani gidince nasıl kontrol edeceğim sorunu olup olmadığını nasıl anlayacağım? Teknik detayları da fazla bilmediğim için kendim toplayacağım şekilde ya da hazır sıfır sistemler önceliğimdi ama bu fiyat bandında bulamadık ben kendim bulup siteye yazdım sizlere danıştım sizlerde sağ olun beni yönlendirdiniz. Şimdi de varsa eğer bu fiyata alabileceğimiz bir şeyler yazarsanız sevinirim yoksa da canımız sağ olsun.

Bütçem maksimum 13-14K 2. El almak istemiyorum sıfır önerirseniz ya da bu sistemlerden hangisini daha mantıklı belirtirseniz mutlu olurum. 😄

2.El istemiyorum diyorsun ama o sistemlerde bulunan işlemcilerin sıfır olma ihtimali çok az zaten, genelde 2. el alıyorlar işlemcileri ve kartları, parça kalitesi zaten yerin dibinde.
Ya 2. el al ya da para biriktirip 20K civarına bir şey al.

2. ele gelirsek de yukarıda da belirttim çok fazla anlamam hani gidince nasıl kontrol edeceğim sorunu olup olmadığını nasıl anlayacağım?

Biz zaten gereken şeyleri söyleriz, sen satıcıya iletirsin oda yapar atar, biz de yorumlarız.