144

Üstün
Makaleler
1
Merhaba.

Bu yazıda Akut Farenjit’in J02.9 ICD-10 kodlu tanımını anlatacağım. Ancak öncesinde “akut” kelimesinin anlamına da kısaca değineceğim.

Akut, kısa süreli ancak belirgin düzeyde seyreden ve genellikle geçici hastalıklar için kullanılır.
(Örn: Akut Nazofarenjit)

Farenjit, boğazın arka kısmında yer alan farinks bölgesinin ve bu bölgedeki mukoza zarının iltihabına verilen addır.

Tanımlanmamış (unspecified) ifadesi, hastalığın viral mi yoksa bakteriyel mi olduğunun belirlenemediğini ifade eder.

Akut Farenjit, Tanımlanmamış (J02.9) tanısı genellikle çocuk doktorları, acil servis hekimleri veya aile hekimleri tarafından konulur.

Sonucuna bakarsak, Akut Farenjit, mikrobik etkenlerle ani gelişen, geçici bir yutak (farinks) iltihabıdır ve üst solunum yolu enfeksiyonları grubunda yer alır.

Bu tanıyı gördüğünüzde tedavinizi olun. İlerlemesin.

Sağlık alanında mısınız bilmiyorum ama bu tür konuları uzman değilseniz açmanızı ve yorum yapmanızı önermem. Çünkü akut farenjitin bir sürü nedeni var. Bunlardan biri reflü. Burada bilgisiz birisi (sözüm meclisten doşarı)okuyup doktorun reflü için verdiği ilaca karşı çıkabilir. O yüzden ya bilgilendirici bir şekilde etyolojinin hepsini olmasa da büyük çoğunluğunu açıklayacak şekilde yazın. Ya da hiç yazmayın.

Sağlık alanında mısınız bilmiyorum ama bu tür konuları uzman değilseniz açmanızı ve yorum yapmanızı önermem. Çünkü akut farenjitin bir sürü nedeni var. Bunlardan biri reflü. Burada bilgisiz birisi (sözüm meclisten doşarı)okuyup doktorun reflü için verdiği ilaca karşı çıkabilir. O yüzden ya bilgilendirici bir şekilde etyolojinin hepsini olmasa da büyük çoğunluğunu açıklayacak şekilde yazın. Ya da hiç yazmayın.
Uzmanım. Uğraşıyorum. Diğerlerini ve reflüyü de katacaktım ama unutmuştum o ara. Uyarın için teşekkürler.