Biletleri nereden alıyorsunuz? Bizde yakın zamanda gitmeyi planlıyoruz. Açıkçası bu ayırdığımız bütçeye kişi başı 150.000 TL gibi bir bütçe ayırdık. Ayrıca bizim bileti alacağımız firma THY dışında olmaz, çünkü tek yön aktarmasız gidiyor. Aktarmalı ile uğraşamayız. 4 ila 8 saat arası bir aktarma söz konusu olabiliyor. THY fiyatlarını biliyorsunuz; sadece gidiş 50.000 TL küsur tutuyor. Onun dışında Etihad Airways firmasına baktık, o daha uygun 33 bin küsure denk geliyor fakat aktarmalı.
Uçak bileti alırken en önemli bakacağınız kısım aktarmalar olsun. Aktarma süresi çok uzunsa zaten 1 gününüz yolda geçiyor. Bunun dönüşünüde hesaplayın. Normalde gidiş geliş sadece 60 ila 70 bin TL arası tutabilir. Ayırdığınız 65.000 TL haliyle az gelebilir, bütçeyi attırmanızda fayda var.
Hali zaten çok gezmeyi seven birisine benziyorsunuz, oraya gittiğinizde oranın para birimine döviz tarafına giderek Türk lirasını onların para birimine çevirmeniz gerekecek. Diyelim hesabınızda 100.000 TL var. Bunun 50.000 TL'sini orada bozdurun misal. Çünkü yeme/içme gibi gideceğiniz yerlerde fiyat değişikliği de olabilir. Çok pahalı mekana giderseniz sorunda yaşarsınız bütçe anlamında.
Canınız illaki Japonya'ya gitmişken Elektronik mağazalarını gezmek isteyeceksiniz. Türkiye'de olmayan belki bir ürün görüp hoşunuza gidip, o ürünü almak isteyeceksiniz.
Ayrıca tek başınıza gitmeniz önerilmez. Japonca bilginiz gerçi vardır diye tahmin ediyorum oradakilerin çoğu İngilizce bilmeyebiliyor. En azından zorlanmayacak, anlayacak şekilde Japonca bilmeniz şart, gerçi zorlansanız bile çeviri size yardımcı olur. Bizim yanımızda Japonca bilen birisi olduğu için en azından oraya gittiğimizde zorluk çekmeyiz.
Ayrıca aralık ayı için bilet fiyatlarına enuygun ve oBilet kısmına baktığımda THY bilet fiyatı aktarmasız 48,000 TL olarak ve en düşük aktarmalı Thai Airways İnternational görünüyor, oda 27,268 TL. Tabii gideceğiniz saati bilemem. Ben sadece gördüğümü söyledim.