Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba;

Ağustos ve eylül civarlarında arkadaş ile Japonya'ya gitme ihtimalimiz var. Yaklaşık olarak 10 gün kalmayı planlıyoruz, fakat otel değil de öncesinde nerelerde çadır kurabiliriz öncesinde onu araştırıyoruz. Japonya havalimanı için, en uygun hangi firmadan bilet alınmalı? @Recep Baltaş siz gitmiştiniz yakın zamanda sanırım, örnek söylüyorum; 150.000 TL veya 200.000 TL gibi kişi başı bir bütçe olup da dövizden onların para birimine uygun bir şekilde bozsak 10 gün bizi idare edebilir mi? Fakat bu dediğim bütçeler bilet fiyatına dahil değil. Havalimanından indiğimiz andan itibaren bu bütçe geçerli. Son sorum olarak araç kiralama işleri nasıl oluyor? Ulaşım olarak ise araç kiralamayı düşünüyoruz. Ulaşım otobüs vs zor olduğu için bir de ekstra çadırlar olduğu için mecburen araç kiralamak zorundayız. Çok pahalı değil, yani bizi 10 gün idare edecek şekilde, ufak elektrikli araçlar bile olabilir. Yakın zamanda Japonya'ya giden arkadaşlarımız varsa forumda şimdiden yorumları için teşekkür ederim.

Japonya'ya gitmedim fakat bir arkadaşımla gitme isteğimiz var, araştırmıştım. Bildiğim kadarıyla cevaplayayım.

Japonya uçuşları için en uygun bilet hangi firmadan alınmalı?
Çin'den aktarmalı olacak şekilde Çin havayolu şirketleri en ucuzları genelde. China Southern örneğin. Fakat yorar, baştan söyleyeyim. Aktarma süresi uzun olabiliyor.

@Recep Baltaş, sanırım siz yakın zamanda gitmiştiniz. Örnek vermem gerekirse; uçak bileti fiyatı hariç, sadece orada harcamak üzere kişi başı 150.000 TL veya 200.000 TL gibi bir bütçeyi Japon yenine çevirsek 10 gün boyunca bizi rahat idare eder mi? (Bu bütçe havalimanına indiğimiz andan itibaren geçerli olacak bütçedir.)
Yetecektir diye düşünüyorum. 7 günlük bir gidiş için 120 bin hayli hayli yetiyordu. Ne yapacağınıza bağlı olarak artar-azalır bu ücret.

Zaten vize işi yok. Nerede gezeceksiniz? Hiç gitmedim ama planlarım var o yüzden yardım ederim.

Daha şu an nereleri gezeceğimiz hakkında pek bir plan yapmadık açıkçası; daha konuşup istişare ettikten sonra artık lokasyonları çizeriz. İnternet üzerinden bakıyoruz. Yani gitmemiz gereken rotalar vs. Benim pek japoncam yok ama arkadaşımın az çok anlayacağı şekilde bilgisi var. En son Türkiye'den Japonya'ya gitmek için vize şartı koyacaklardı ne oldu bilmiyorum 90 gün süresi vardı sanırım.

Daha şu an nereleri gezeceğimiz hakkında pek bir plan yapmadık açıkçası; daha konuşup istişare ettikten sonra artık lokasyonları çizeriz. İnternet üzerinden bakıyoruz. Yani gitmemiz gereken rotalar vs. Benim pek japoncam yok ama arkadaşımın az çok anlayacağı şekilde bilgisi var. En son Türkiye'den Japonya'ya gitmek için vize şartı koyacaklardı ne oldu bilmiyorum 90 gün süresi vardı sanırım.
Japonca öğrenmek önemli. İngilizce konuşuluyor mu bilmiyorum.

Japonca öğrenmek önemli. İngilizce konuşuluyor mu bilmiyorum.

Eminim orada İngilizce bilen çoğu kişiler vardır. Rent A Car'da İngilizce bilen varsa zorlanmayız. İngilizce bilgisi bayağı iyi 3 kişi gideceğiz zaten birisi İngilizce öğretmenliği okudu o konuda zorluk çekmeyiz. Ama muhtemelen zorlandığımız şeyleri yapay zekaya sorup o şekilde çevirirsek zorlanmayız herhalde.

Eminim orada İngilizce bilen çoğu kişiler vardır. Rent A Car'da İngilizce bilen varsa zorlanmayız. İngilizce bilgisi bayağı iyi 3 kişi gideceğiz zaten birisi İngilizce öğretmenliği okudu o konuda zorluk çekmeyiz. Ama muhtemelen zorlandığımız şeyleri yapay zekaya sorup o şekilde çevirirsek zorlanmayız herhalde.
İsterseniz bütçeniz varsa rehberle gidin.

İsterseniz bütçeniz varsa rehberle gidin.

Rehber'e gerek yok hocam; bütçe olsa bile rehber tutmayız. 10 gün konaklayacağımız yerler olacak. Yani 1 gün bir yerde, 1 gün bir yerde, 1 gün farklı bir yerde. Rehber olayı yanımızda ayak bağı olur. Yani o farklı yerler dolaştırmak isteyecek; biz farklı yerler isteyeceğiz.

Rehber'e gerek yok hocam; bütçe olsa bile rehber tutmayız. 10 gün konaklayacağımız yerler olacak. Yani 1 gün bir yerde, 1 gün bir yerde, 1 gün farklı bir yerde. Rehber olayı yanımızda ayak bağı olur. Yani o farklı yerler dolaştırmak isteyecek; biz farklı yerler isteyeceğiz.
Amacınız özgür kalmak değil mi? Öyle ise bir rota çizin bence.

Bana 3000 dolar yetti. Çat pat da olsa Japonca bilen arkadaşınız varsa büyük artı. İngilizceleri rezalet çoğunun. Ayrıca Sake çok abartılan bir şey. Keyifli değildi.